Jump to content

Vožnja sa stranim tablicama


irach

Preporučene objave

POzdrav,

 

Prije neki dan me stavila carina radi kontrole dok sam vozila firmim auto sa stranim tablicama(njemačkim) jer firma ima tamo podružnicu. pokazala sam im sve svoje isprave kao i izjavu posloadvca da mogu vozit auto do kraja godine kako poslovno tako i privatno. rekli su mi da sam morala zatražit od carine neki papir da mogu vozit auto, što moj poslodavac nije znao ništa o tome, jer taj auto boravi u RH samo kad treba servise obavljat i za to kratko vrijeme sam ga ja vozila. Mene sad zanima kaj mogu očekivat, pošto sam uzela odvjetnika da me nebi nasamarili pošto ne poznajem zakone? hvala na odg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E pa kad si tu ne možeš ni upravljat vozilom stranih tablica.

 

Članak govori kad se ne smatra da je vozilo nezakonito korišteno u RH a kako po tome čl. nema uvjeta da se koristi zakonito vozilo se koristi nezakonito.

 

Uostalom firma će ionako platit,a što se tiče tumačenja zakona i kažnjavanja carina je najfleksibilija po tim pitanjima.Jednog za isti prekršaj oderu a drugog puste na miru tako da treba sačekat papirologiju od carine da se vidi točno što i zašto optužuju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam,jer se carinik baa okomio na mene i tumacio mi da ja moram platit porez na m.vozilo i nakon sto sam mu rekla da auto nije moj nego firmin,on mi je rekao nema veze jer su mene zatekli za vozilom,ajde zamisli? I zaplijenili su auto i naveli mene da nesmijem nista s njime raditi,a opet auto je firmin. Sad znam da ne smijem upravljat vozilom,iako dosta stvari radim za tu njem.podruznicu. i da,sad cekam sta ce biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija