Jump to content

Isplata člana u bendu


poki23

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Ovako, imam bend u kojem smo zajednicki kupili zvucnike za svirku. Zvucnike smo zajedno isplacivali vise od godinu dana. Prije 6 mjeseci, bendu se ukazala prilika za potpisivanje veceg ugovora s menaderom i jedan clan je odlucio dobrovoljno izaci iz benda (mi ga nismo izbacili). U posljednjih mjesec dana nam se taj clan poceo javljati da ga moramo isplatiti iz razglasa koliki je njegov udio. Posto smo dugo otplacivali razglas, dali smo mu rok 1 godinu da cemo ga isplatiti. On na to ne pristaje i trazi novac odmah, u suprotnom prijeti policijom i pravnim putevima. Zanima me da li moze bilo kojim legalnim putem nastetiti ili prouzrociti problem bendu ili pojedincima iz benda?

 

Hvala na savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pretpostavljam da bend nije d.O.o. niti udruga, znači da nema pravnu osobnost. u tom smislu ste vi svi suvlasnici razglasa. jedan suvlasnik može tražiti razvrgnuće suvlasništva sporazumno ili sudskim putem. ako nema sporazuma oko načina razvrgnuća (pa bilo to i dinamike isplate), suvlasnik može nadležnom sudu podnijeti zahtjev za razvrgnuće, da sud odredi na koji način će se izvršiti razvrgnuće. mislim da policija neće zadirati u ovakav građanskopravni odnos, ali ako postoji mogućnost da će vam stvarati neugodnosti neosnovanim prijavama i sl., savjetujem vam da nađete način da se dogovorite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija