Jump to content

Darovnica


Igor Karasek

Preporučene objave

Jeli moguce darovnicom sa brata na brata prebaciti npr. vikendicu , a da nema nekih velikih novcanih davanja. Ja sam vlasnik 1/1 legaliziran objekat, ne mogu zbog zdravstvenih razloga vise odrzavati objekat , ne bih prodavao nekretninu , samo bih dao bratu bez naknade bratu. Koja dokumentacija mi je potrebna za to ako je moguce.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete kupiti tipski darovni ugovor kod NN-a i popuniti.

 

Ako nije istaknuto, posebno napomenite kako obdarenika uvodite u neposredan posjed vikendice, da izbjegnete potrebu sastavljanja ugovora u obliku JB akta.

 

Trošak - ovjera vašeg potpisa kao darovatelja, uknjižba u ZK koja tereti vašeg brata te svakako porez na promet nekretnina u visini od 5%, koja opet tereti vašeg brata kao stjecatelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeli moguce darovnicom sa brata na brata prebaciti npr. vikendicu , a da nema nekih velikih novcanih davanja. Ja sam vlasnik 1/1 legaliziran objekat, ne mogu zbog zdravstvenih razloga vise odrzavati objekat ,

 

zašto nebi zadržali pravo uživanja.

nekretnina opterećena pravom ima manju tržišnu cijenu a time i manji porez. obdarenik mora u roku od 30 dana u poreznu upravu prijavit nastanak porezne obveze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija