Jump to content

Pomoć molim u razvodu braka!


Zvenko

Preporučene objave

U tijeku sam razvoda braka, zena me izbacila iz kuce njezinih roditelja, i otisla na razgovor psihologu u Czss, javila mi da opet ide poslije i da mogu s njom. Naravno da idem ali neznam sta da očekujem i koja je svrha tog razgovora! Da ne duljim o limmiitiranom pristupu djeci i ostalim sebičnim postupcima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tijeku sam razvoda braka, zena me izbacila iz kuce njezinih roditelja, i otisla na razgovor psihologu u Czss, javila mi da opet ide poslije i da mogu s njom. Naravno da idem ali neznam sta da očekujem i koja je svrha tog razgovora! Da ne duljim o limmiitiranom pristupu djeci i ostalim sebičnim postupcima.

 

Vidim da ste i sami već svjesni da ćete biti diskriminirani, morate razbiti aluzije da će itko u sustavu biti imalo na vašoj strani.

O tome kako to izgleda pročitajte ovdje:

 

Diskriminacija očeva u postupku razvoda

 

Imate vremena pa si to pažljivo pročitajte!

A kako je sasvim izvjesno da vam slijede i lažne prijave za nasilje obzirom vas je žena već izbacila iz kuće, pročitajte i ovo:

 

Mit i istina o obiteljskom nasilju

 

A ovdje možete vidjeti iskustvo jednog oca sa našim sustavom, tek toliko da ne pomislite da nešto od ovog gore linkanog baž i nije istina:

 

HRsvijet.net - Danijel Merkaš: Suradnice ministrice Opačić lažno su me optužile za brojna kaznena djela i uzele mi kćer

 

 

Ukoliko imate konkretnih pitanja, upozuravam vas da ne smijete ovdje iznositi imena ili detalje postupka koji bi razotkrili identitet djece ili drugih sudionika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

To sam sve pročitao i nemogu vjerovati da se to događa. Prošli smo razgovor u Czss i dobio sam dijecu taj vikend subotu 2 sata nedelju 3 sata kod mene. Kako i sami kažete napravila je od mene suicidalnog agresivca i silovatelja. Nije rekla da sam ju silovao ali se prijeti s tim. Drugi vikend samo na dva sata nedjeljom zato što ima obaveza i ne odgovara joj (priprema strucni ispit) kad sam ju pitao za iduci vikend rekla je jedan dan da izaberem i da ih odvedem na duže i to ovisi o njezinoj dobroj volji! Neznam sta da radim! Zasto nemogu djeca meni na duže radi se djevojčica od 6 i 4 godine!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam napisao da " otmete " svoje dijete iz vrtica vec da ga odete tamo vidjeti. Isto tako mozete otici na gimnastiku i biti sa svojim djetetom i gledati ga dok je tamo na treningu. Imate jednaka prava kao i ona.....inace ovo za lijecnika i uputnicu za psihijatra vam preporucam da ne spominjete u centru i na sudu....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sam sve pročitao i nemogu vjerovati da se to događa. Prošli smo razgovor u Czss i dobio sam dijecu taj vikend subotu 2 sata nedelju 3 sata kod mene. Kako i sami kažete napravila je od mene suicidalnog agresivca i silovatelja.

 

Hoćete reći - kad sam vam dao ilinkove i kad ste prvi puta pročitali, mislili ste (kao i ogromna većina drugih - ,Ma ovaj ga pretjeruje!' ?

 

Sad vidite da se upravo taj isti obrazac događa vama, kao što se dogodio tisućama očeva u razvodu kod nas i milijunima drugdje u svijetu...

 

 

A gdje pise da ne mogu djeca vama duze? Ako nema sudske odluke nitko vam ne moze zabraniti da provedete vise vremena sa vasom djecom...

 

Ne piše nigdje službeno.

Ali ako pokuša, brzo bi mogao završiti u pritvoru zbog 'otmice djece'.

Kao i brojni drugi očevi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito nažalost sam i rekao da sam pod ljekovima jer sam potrazio pomoć zbog stresa, psiholog me je pohvalio i reko da sam jedan od rijetkih koji tako razmišljaju i da je to za mene plus (koliko je on sada iskren). Linkove sam pročitao i nisam vjerovao kako je to ustaljeni obrazac, ne da preuveličavate, nega kako isto se meni dogadja.

U zakonu smo isti ali u praksi je druga prica, ništa nije na strani očeva.

Danas sam ju nazvao da čujem djecu i poslije smo i mi malo razgovarali.

Objasnila mi je da ovo što idemo u obiteljski centar i razgovaramo sa psihologom, da je to dobrovoljno da još ništa nije u postupku razvoda braka..

Neznam baš koliko je to istina? Kad je sve počelo ona je prva otišla k njemu, ja sam tek na drugi zakazani sastanak došao nije mi baš jasno sve ali joj ni ne vjerujem previše....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne slazem se. Dok nema bar sudske privremene mjere s kim ce dijete zivjeti nema nikakve pravne osnove da zavrsi u pritvoru zbog " otmice ".......

 

Mario, praktično nema oca koji je imao konfliktni razvod a da nije dobio prijetnje od strane djelatnica CZSS ili policije u tom smislu. A mnogi su bili privedeni na obavjesni razgovor ako su to učinili a majka ih je 'prijavila'.

 

To je jednostavno tako, i prestanimo se pretvarati da nije.

 

Otac koji pokuša provoditi svoja zakonska prava kao roditelj riskira u najboljem slučaju neogodnosti i prijetnje. A i sami znate da građani općenito jako malo znaju svoja prava i ustuknuti će ako im službna osoba na takav način prijeti.

 

Velika većina očeva su upravo zbunjeni što ih se tretira kao kriminalce jer od službenih osoba očekuju bar minimum korektnosti - koja izostaje u ovakvim slučajevima.

Zato je i preporuka svakom ocu koji ima konfliktan razvod da pročita one linkane radove - jednostavno da znade što može očekivati i da se na to pripremi.

 

 

Samo da napomenem - nije nužno uvijek tako.

Nekad je i majka ta koju se tako šikanira. Ali to su obično slučajevi kad je djed (očev otac) lokalni moćnik, baka (očeva majka) sutkinja ili sestra radi u lokalnom CZSS...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mislim sad ici sa raspravom unedogled ali moj komentar se odnosio na pritvor koji ste spomenuli a ne obavijesni razgovor. Obavijesni razgovor ce policija po sluzbenoj duznosti obaviti i sa majkom i sa ocem, neovisno tko je koga prijavio za sta. Ja i dalje tvrdim da vi imate ista prava kao i ona sta se tice vidjanja djece do sudske odluke, tj privremene mjere koja ce sad biti prva odredjena. Ako vam u centru ili u policiji tvrde drugacije zatrazite od njih pismeni dokument i neka u dokumentu navedu stavku zakona po kojoj vi ne smijete vidjeti svoju djecu pa me bas zanima sta ce vam odgovoriti na to.....cak i kad se donese privremena mjera ili pravomocna sudska odluka o vidjanjima ( vjerojatno dva dana u tjednu i svaki drugi vikend ) vi opet imate pravo otici vidjeti svoje dijete u vrtic, skolu ili na slobodnu aktivnost i to vam nitko ne moze zabraniti......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Dragi moji očevi!

 

Ova moja me voza ko majmuna oko viđenja djeteta, u centru priča bajke a kad se dogovaramo onda sve se svede na jedanput tjedno po dva sata kod nje ili tri sata kod mene, na kojih izgubm skoro jedan sat dok ih dovezem i vratim. Odgovore oko dogovora dobijem, da šta bi ja i da ovisi o njenoj dobroj volji, komunicirati sa mnom ne želi, uopće i nije me obavijestila o dječjoj priredbi na koju sam htio ići i starije dijete joj je reklo da me želi nazvati da dodjem na tu priredbu, ni to nije dala, rekla je djetetu da će me vidjeti sutra. A taj vikend je i promjenila termin viđanja jer nije htjela da budem tamo, meni je objasnila da idu babi na selo. Uglavnom mene zanima mogu li tražiti kakvu privremenu mjeru viđanja djece pošto nismo u parnici nego smo još kod medijatora u obiteljskom centru? I njemu sam se osobno požalio na probleme i odgovorio mi je da sve to stavim na papir da te probleme će mo rješavati na idućem sastanku da nije u redu da o tome razgovaramo bez prisutnosti gospođe. Jel ima koji pravni lijek i kome da se žalim da mi gospođa otuđuje djecu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija