Jump to content

Kazna za neregistrovano i neodjavljeno vozilo


Dejo_

Preporučene objave

Auto sam dao u auto kuću u zamjenu za drugo. Kupac i ja smo sklopili kupoprodajni ugovor, s tim da je on zadržao pločice i obvezao se da će riješiti odjavu vozila s mene. No, vozilo je dalje prodato trećoj osobi, a dogovor o odjavi nije ispoštovan. Po isteku registracije i osiguranja, vozilo je i dalje voženo bez mog znanja čime je počinjen prekršaj, jer vozilo nije odjavljeno s mene u roku od 15 dana od isteka registracije. Na moje ime je stigla kazna u iznosu od 700 kn i dodatnih 5000 kn jer je vozilo voženo neregistrovano. Kako postupiti u datoj situaciji i kome se obratiti? Je li neko imao sličnu situaciju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Auto sam dao u auto kuću u zamjenu za drugo. Kupac i ja smo sklopili kupoprodajni ugovor, s tim da je on zadržao pločice i obvezao se da će riješiti odjavu vozila s mene. No, vozilo je dalje prodato trećoj osobi, a dogovor o odjavi nije ispoštovan.

 

piši žalbu na prekršajni nalog. u policiju odnesi kopiju kupoprodajnog ugovora.

dali u ugovoru piše da kupac preuzima obvezu odjave registracije (i vračanja pločica)?

od trenutka zaključenja kupoprodajog ugovora više niste vlasnik vozila (sasmo policija nezna to).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav!

 

Da ne otvaram novu temu, ovdje ću postaviti pitanje.

 

Znači, susjed koji inače stvara probleme ima ispred kuće parkiran svoj automobil u nevoznom stanju (oštećen u nesreći) kojem je registracija istekla prije nekoliko mjeseci. Na autu su još uvijek tablice što znači da nije odjavljen na vrijeme.

 

Pošto je auto parkiran na ulici ispred kuće i smeta mi dok sa suprotne strane ulice izlazim iz garaže, zanima me postoji li nekakav zakon koji zabranjuje da olupina stoji samo tako na javnoj površini?

Postoji li mogućnost da recimo prijavim policiji da nije odjavljen i nakon toga da ga mora ukloniti u određenom roku na otpad?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na informaciji!

 

A zanima me još šalje li policija komunalnog redara (tipa nakon prijave neodjavljenog auta) ili bih ga ja trebao kontaktirati? Naime, to je miran kvart s obiteljskim kućama i čisto sumnjam da redar ikada prolazi ovuda, pa je vjerojatnost da uoči taj automobil 0%.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijavu možeš poslati i nekom od za to namijenjenih aplikacija (komunalnom ili policijskom), a možeš i mailom. Što se tiče toga da ga komunalci maknu, oni to rade ako stoji više od 15 dana na jednom mjestu (stave onu naljepnicu na šajbu i fotografiraju ga), ali ako ga vlasnik svakih par dana malo pomakne ili okrene, neće ga micati. Neregistrirani auto ne smije biti na javnoj prometnoj površini, tako da će nekakvu kaznu sigurno dobiti, pa će ga vjerojatno sam maknuti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija