Jump to content

Razbijanje monopola hrvatskih kladionica


funkybuda

Preporučene objave

Pozdrav svima,neznam gdje bih svrstao ovu temu,stoga ako sam stogod pogrijesio,slobodno prepravite!

Dugi niz godina sam u svijetu klađenja s vise i manje uspjeha,te sam dosao na ideju kako uistinu i zaraditi na kladionici!

Početkom 2009 godine pokrenuo sam grupu na Fb-u te je tokom godina ona narasla na gotovo 800 000 članova (grupa je tajna te samo clanovi znaju za nju i vide istu) i prije par mjeseci poceli su problemi sa zakonom!

uvjet za igranje samnom je godisnja clanarina u iznosu od 1000kn (na koju se nitko nije zalio,niti je sporna) Princip rada je slijedeci: nisam prodavac magle,niti takozvanih dojava,

sanse za dobitak na lotu su 1:250 000 000,a sanse za igranje samnom su 1:16 za dobitak,prica je da na 4 odigrana para (recimo zbroj koseva NBA igraca vise/manje) postoji 16 mogucih ishoda, sto znaci da na svakih 16 igraca dode 1 koji dobije (da se razumijemo svi igraci su upoznati s time i pristali su na uvjete igranja,a dalje nebih objasnjavao radi zastite svojeg rada),te dobitak otprilike 20 puta uvecava iznos uloga!

s godinama,broj parova je rastao kao i broj clanova toliko da danas nudim sanse 1:445 (puno vece nego kladionice) a dobitak na 100kn uloga nosi velikih 40 000kn (te polazem pravo na 25% dobitka,definirano pravilnikom mojeg rada)

problem je slijedeći: osoba koja je dobila 2x po 40-ak tisuca kuna u 4 dana odbija ispostovati svoj dio dogovora,na sto ja glupan prijetim i na neki nacin iznudujem novac od njega i tu slijedi kaznena prijava,policija ceslja,pronalazi trag novca ali ne i novac (racuni u bankama i kladionicama) na ime moje majke,oca,zene,nekolicine poznanika,privode ih te sve terete kao "pomagace u iznudi",mene traze (ne nalazim se u drzavi) raspisali su tjeralicu i zatvaraju mi racune u kladionicama,blokiraju novac (u ss-u gotovo 44000kn,u psk 17000kn,stanleybet 12000kn) te me terete za utaju poreza (vecinu posla sam odradivao preko stranih kladionica koje nemaju MT niti poreza,a novac ispisivao na bankovne račune obitelji,poznanika,koji su ga potom dizali i davali meni prilikom moje posjete),

da se razumijemo,nitko ali bas nitko osim navedenog kome sam prijetio nije me prijavio,nije se zalio uostalom na 365 dana u godini svaki od njih je u najmanju ruku vratio svoj novac,a neki su i u debelom plusu (stvar je srece a ne mojeg znanja),moj jedini grijeh je sto osobama dajem puno vece sanse za dobitak nego kladionice (o moralu necemo,svi se snalazimo kako znamo)sa radom sam stao,i neznam sto mi je dalje ciniti,moja pitanja su slijedeca:kako osoba kojoj samprijetio nije mene nikada vidjela,nikada cula moj glas,nikada nisam koristio svoje ime i prezime,racune (banka,kladionica),a svjesno je pristala na uvjete igranja,moze mene tuziti za iznudu?

i na sve to policija radi strku dizu sve na noge (15-ak osoba) i nijedna nije rekla da ja stojim iza svega,ali indicije upucuju na mene,mogu mene teretiti?

zasto moram platiti porez na to ako nam zakon dozvoljava registraciju u stranoj kladionici gdje poreza nema? banka naplati transakciju kao i kladionica?

dali je pametno da odvjetnik podnese tuzbu protiv organa reda jer ono sto ja radim nije kaznjivo zakonom? prevara nije,porez platim na iznose u nasim kladionicama (one ga same odbiju prilikom isplate dobitka,svi dobitci mojih igraca se oporezuju prije isplate,kao i njihovi ulozi) a to sto dozvoljavaju igrane u stranim kladionicama nije moj problem,ja i moji igraci smo u gotovo 7 godina igranja uplatili 3 000 000kn poreza u drzavni proracun,

što mi je ciniti? ako tko ima kakav savjet rado cu saslusati,nisam pravni expert te cijenim svaki odgovor hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Realno, vi ako jeste prijetili toj osobi (a sami tvrdite da jeste) i postoji pisani trag prijetnje, a sama prijetnja je uperena u svrhu stjecanja imovinske koristi - ostvarena su obilježja kaznenog djela. E sad, da li iznude kako oni tvrde ili protupravne naplate (obzirom tvrdite da imate takav "aranžman" sa svojom ekipom) - o tome bi se dalo raspravljati. I raspravljat će se očito u kaznenom postupku koji će se pokrenuti protiv vas.

 

To je što se tiče tog konkretnog događaja. U ostala kršenja zakona neću ulaziti, a evidentno ih ima, u prvom redu iz domene poreznog prava, a moguće su i neki prekršaji, čak i daljnja kaznena djela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

G man mozes li mi to malo pojasniti molim te? kakva daljnja krsenja zakona? doticni je usetao u policiju i prijavio NN osobu za iznudu te na njihov savjet (moje misljenje) pristao platiti mali iznos ali ne sve,kupnjom psc bona vidjeli su gdje je isti uplacen te pozvali osobu na razg,i pregledom njenog racuna vidjeli vise imena (vlansika racuna u kladionici) te pozvali i njih itd itd,nitko me nije niti spomenuo,vidio niti imaju ikakav dokaz samo hebene indicije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naveo sam,doticni mi je putem neta poslao navedeni iznos u paysafe bonovima (bonovi za internet placanje) te je vjerojatno policija u suradnji sa ss kladionicom doznala gdje je navedeni bon unesen tj na koji racun,samim time saznali su na koga racun glasi,a zatim i dosli do oticne osobe koja je na svoj racun u banci primala uplate od marka pere franje ane itd itd,te su tim putem dosli i do njih,kako tu ima moje obitelji i sve osobe znam plavci su zbrojali 2 i 2 i imaju indiciju da ja stojim iza svega,nikada nisam niti u kladionici niti na bankomatu dizao novac,ovaj sto me tereti nije mi cuo niti glas niti me vidio (prijetnja putem playtoya u chatu bele),ni jedan racun nije na moje ime kako u kladionici tako i u banci a siguran sam da me nitko nije spomenuo

 

Ažurirano

 

cijela komunikacija je isla ili preko playtoya (portal za igranje online igrica) ili preko fb.a na xxxyyyyy ime koje nema veze s vezom i preko kojeg mu nije prijeceno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mail moze svatko napraviti nije na moje ime i prezime nick je tipa gman12345,uvjek je dokazivo ne bjezim ja od odgovornosti covjek je 78 000kn digao u 2 navrata u poslovnici kladionice na kamerama je,ja imam prepiske razgovra gdje je pristao na uvjete i gdje se vidi da je to mojom zaslugom,ali ako izadem s time automatski priznajem da ja stojim iza svega i evo porezne,imas li kakav savjet? vidi da si majstor za zkp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...ali ako izadem s time automatski priznajem da ja stojim iza svega i evo porezne,imas li kakav savjet?

 

Na to sam i aludirao kada sam spomenuo kršenja drugih propisa - ostvarujete prihod na kojeg ne plaćate porez.

 

Ali isto tako ću vam replicirati vašim "oružjem" - tvrdite da ova prepiska oko "prijetnji i iznude" nije nikakav dokaz, a zašto bi onda ista takva prepiska gdje on pristaje na te vaše uvjete bila dokaz vašeg "ugovora"? Nadam se da razumijete o čemu pričam.

 

Uglavnom, stvari su se ozbiljno zakomplicirale i otišle daleko, iako i dalje ostajem pri tvrdnji da bi moglo biti problema oko dokazivanja, ali rješivog problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija