Jump to content

Plaćanje alimentacije na ruke


Paula29

Preporučene objave

Dakle molim pomoc, na koji nacin sud moze provjeriti tj dokazati da je otac predao majci novce na ruke za alimentaciju ili da ona kaze da nije dao? Sud je donio takvu presudu da majci na ruke, a zena otpocetka našeg braka ima ljubomorne ispade i silom bi da se i mi razvedemo. Napominjem da ja nisam kriva za njihov razvod i da nakon 2g smo se tek suprug i ja upoznali.

 

Ažurirano

 

Jos da dodam, majka ne zeli da novac ide na racun i suprug je to tražio i na sudu da ide sve prek racuna ali evo stigla presuda i pise na ruke majke!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda neka vam se ista izvoli potpisati na potvrdu o primitku svakog pojedinog obroka uzdržavanja ili pak isplatu vršite u nazočnosti svjedoka, po mogućnosti ne posve pristranog.

 

A sudska odluka je nelogična i u biti omogućava zlouporabu na štetu druge strane. Doista mi nije jasno da se u 21. stoljeću donosi takva potencijalno vrlo štetna odluka po jednu od strana u postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam sto bih vam rekla osim uzas jer znam sto ce biti kad joj muz da na ruke. Odmah ce tamo i reci da nije dao. Sad mu je rekla da ona nema sta njemu potpisivati i da si procita jos jednom presudu. Ne zeli se uopce razgovarati osim da joj da novce i to je to, tak kaze. Mislim da ova prica nema kraja dok i ja ne podnesem papire za razvod jer mi je dosta nepravde i natezanja. Apsolutno sam da se za dijete daju novci ali ne i na ruke!

 

Ažurirano

 

Poslala bih vam ja tu i na pismeno da vidite al ne mogu attachment staviti tu ili se moze na neki nacin?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novce treba dati 15.02 ali kao njoj je hitno pa je mislio sad ali gospođa na nista ne pristaje i to je bas problem. Nece ni o djetetu razgovarati koje piški u krevet a ima 7g. Prestrašno sto je ovo. Mislim da ce se morati uključiti i socijalna skrb jer po meni oni kao mama i tata tog djeteta razgovarati o svemu a ne kao da torbu imaju pa posuđuju. Uzass.. Vjerujte da je to sve preteško gledati sa strane jer dijete ispašta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Super, hvala Vam. Mislila sam da jos i tu kaznu ne pobere.

 

To sa snimanjem vam je otprilike kao sa prebrzom vožnjom.

Sama činjenica da neki auto može brže voziti, ne znači da se tu može napisati kazna. Treba i dokazati prebrzu vožnju.

 

Tako i sama činjenica da netko (možda) snima primjerice primopredaju novca nije kažnjivo ako nema dokaza da je snimano - čak i kada bi to bilo kažnjivo. Kažnjivo bi (možda) moglo biti tek ako se takav snimak pokaže u javnosti - prije toga nema dokaza.

E sad, ako bi njegova bivša na sudu lagala da on deset puta nije platio alimentaciju, a on pokaže snimak deset isplata, onda bi se takav snimak smatrao opravdanim čak i da jest kažnjiv, jer je važniji od zaštite privatnosti. Upitno je uvijek bi li neki snimak bio na sudu prihvatljiv dokaz, ali uvjeren sam da bi u ovakvim okolnostima bio prihvaćen kao potvrda iskaza svjedoka (vašeg supruga).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Super, hvala Vam. Mislila sam da jos i tu kaznu ne pobere.

 

zašto komplicirate ?

pismeno preporučeno i sa povratnicom (što čuvate sa pismenom) majku djeteta obavjestite da za svaku isplati pripremi i potpiše izjavu za primitak x svote na ime alimentacije.

ako odbije ili se ne odazove pismenu ( u primjerenom roku) od suda koji je donio odluku tražit otvaranje sudskog pologa za uplatu alimentacije. bivšu obavjestiti o sudskom pologu kog može osobno dignuti.

ili tražiti račun na koji bi uplaćivali alimentaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, primljeno na znanje. Vidjet cemo ishod buduci da prica nema kraja barem za sad jer kaze suprug da on nece dati novce na ruke vec ce cekati da ga opet Prijavi pa ce reci da neda na ruke i gotovo bez obzira sto je sutkinja prihvatila izbor majke na ruke i donesena je takva presuda iako se je on bunio. Zaista vise ni sama nemam snage se sa tim svim boriti vec nastojim da se dogovore u centru za socijalnu skrb i gotovo jer ovo je koma, nema između njih nema dogovora, samo daj novce, a dijete je " torba" koja se tu i tamo posuđuje. :(

Vama svima puno Hvala i nadam se da mi vise nece trebati nikakva pravna pomoc :)

 

Ažurirano

 

E ovo je super prijedlog. Hvala. Majka ne zeli novce na racun vec na ruke, tu i je problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upitno je uvijek bi li neki snimak bio na sudu prihvatljiv dokaz, ali uvjeren sam da bi u ovakvim okolnostima bio prihvaćen kao potvrda iskaza svjedoka (vašeg supruga).

 

Ne vidim nijedan razlog da se snimak ne bi uvažio kao dokaz.

 

Jer ako ćemo tom logikom, onda ni žrtva silovanja ne bi primjerice smjela snimiti vlastito silovanje, jer eto čini kazneno djelo.

 

P.S. Moguća je i ova varijanta koju Bovu spominje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Mario, nazalost, dakle suprug je kontaktirao ali do sutkinje koja je bila je nemoguce doci tj ona nema vremena zaprimati stranke nego ona je tu da sudi, tak je rečeno suprugu kad je zvao kako bi jos jednom upozorio i naravno tražio izmjenu.

Bas me zanima da dođe do toga dao sam ili nisi dao sto bi onda sutkinja.

Tuzno je jer i sam sud je na strani majke a ima ih svakavih, naravno kao i očeva ali eto, budemo vidjeli...

 

Ažurirano

 

Danas je ta majka u pitanju a sutra mogu biti i ja ali definitvno bi sve prek racuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija