Jump to content

Bivša traži sve


SAŠA2408

Preporučene objave

Pozdrav!

Već sam prije pisao o ovome,no sada je situacija drugačija.

Uglavnom ukratko, živio sam s bivšom curom u kući koju smo zajedno kupili. Ona je dala u kešu 30 tis eura,ja sam na svoje ime digao kredit od 50 tis eura za koji mi je moja majka sudužnik. Uz to i auto koji je na meni i za kojeg isto odplaćujem kredit. Zaljubio sam se u drugu curu, ona i svi ostali su saznali,ali nisam se nikako mogao s njom dogovoriti jer je bila spremna ostati živjeti tako samnom i da ju varam. Nisam imao izlaza, otišao sam u Irsku, nova cura je došla zamnom. U osam mjeseci što sam tu pokušao sam se svakako dogovoriti s njom, naravno s namjerom da joj vratim njene uložene novce ili da joj dam kuću da plaća kredit,ništa nije htjela. Nisam bio u stanju ići tamo radi posla, a kroz cijelo to vrjeme joj nastojao pomoći dok ne sredi svoj život, živjela je mirno u kući, ja sam plaćao dok se nije radi posla preselila u drugi grad. Uzela auto koji sam i dalje plaćao, kao nema novaca. Na kraju sam saznao da to sve samo koristi i ni ne želi se dogovoriti, zamijenila mi je brave na kući bez mog znanja, našla novog dečka i boravi u kući kada god dođe doma. Kada sam rekao da ćemo onda na sud jer više ne znam kako bih to s njom riješio dala me na sud, došli su mi papiri sada, da imam 45 dana da odgovorim jer me tuži i traži SVE.. Želi 30 tisuća eura nazad i udijel u kuću da ju upišem kao vlasnicu jer se sada vodi samo na meni. Traži i pola auta i da platim sudske troškove i u bjašnjenu je napisala da je trebala samnom u Irsku,a ja sam tek ovdje našao drugu.

Što me zanima....Kakva su mi prava,što mi je sada i kako činiti i kakva su njena prava i obaveze??

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posto dogovora nema s njom niti je ocito moguc, najbolje ti je da pokrenes sudski proces za utvrdjivanje i podjelu izvanbracne stecevine. Tu ce se tocno utvrditi tko je sta kome duzan i razdjeliti imovina. I da, pripremite se i ti i bivsa na cca 3-5 godina ( mozda i duze ) sudovanja i cca 30-50000 kn sudskih i odvjetnickih troskova svaki.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada sam rekao da ćemo onda na sud jer više ne znam kako bih to s njom riješio dala me na sud, došli su mi papiri sada, da imam 45 dana da odgovorim jer me tuži i traži SVE.. Želi 30 tisuća eura nazad i udijel u kuću da ju upišem kao vlasnicu jer se sada vodi samo na meni. Traži i pola auta i da platim sudske troškove i u bjašnjenu je napisala da je trebala samnom u Irsku,a ja sam tek ovdje našao drugu.

Što me zanima....Kakva su mi prava,što mi je sada i kako činiti i kakva su njena prava i obaveze??

 

Već smo to više puta detaljno objašnjavali na sličnim temama o rastavama i podjeli bračne stečevine.

Proučite te teme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija