Jump to content

Prodaja stana u zajedničkoj kući


Robin hood 23

Preporučene objave

Dragi posjetitelji, imam pitanje ako mi možete pomoći, naime u zajedničkoj kući imam jedan stan koji je u mom vlasništvu i htio bi ga prodati, pa me zanima, da li stan treba biti etažiran za daljnju prodaju? Tj. koja je procedura, jer se radi o tome da stan nije posebno etažiran. Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima. Lijep pozdrav svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Uglavnom kuća je podijeljena na dva dijela, prizemlje pripada mojoj sestri i ima privatnu praksu, a prvi kat je moj i koristim ga kao stan. Što se tiče brojila (struja, voda) svatko ima svoje kao i pristup kući. Fizički smo odijeljeni, ali nismo nikad etažirali, pa me zanima u eventualnoj prodaji koja je daljnja procedura....samo prilaz kući i dvorište koristimo zajednički, ako je ti uopće bitno.

Ps nisam stigao ranije odgovoriti pa Vam se ispričavam. Još jednom hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa u tome slučaju možda bi netko i ovako kupio pa etažirao sam. Možda.

No, ako je sestra suglasna, provedite etažiranje sami. Za početak, odaberete ovlašteni arhitektonski (koji bi trebao izraditi elaborat etažiranja), a dalje će vam sve tamo pojasnit. I naravno, raspitajte se u dva-tri, jer cijene mogu biti različite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na velikoj pomoći još jednom. Mislim da ću pokušati ići na prodaju bez etažiranja u tom slučaju, ako bi netko htio kupiti i etažirati sam.

Još samo ako može jedno pitanje, u tom slučaju da nađem kupca, bili on imao problema sa etažiranjem? Koja bi njemu procedura bila? Pitam jer imam potencijalnog kupca, kojeg jako zanima moj stan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija