Jump to content

Vožnja pod utjecajem alkohola


Tomi5888

Preporučene objave

Pozdrav! Jućer (5.ožujka)...zaustavila me policija i tražila da pristupim alkotestu. Ja sam 1min prije popio jedo veliko pivo 0,5...i kad me tražili da pušem naravno rekao sam da nisam ništa pio(jer sam mislio da neće ništa pokazat 1 piva) napuhao 1.17....što je po meni nemoguće...naravno oni nevjeruju...i tu sljedi oduzimanje vozačke na 3mj i kazna 3000kn....do sad nikad nisam bio kažnjavan nikako...pa me zanima dali ye mogu žalit...trenutno sam nezaposlen pa mi tih 3000kn nije lako platit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebalo se čekat 10 min od zadnjeg popijenog pića,ali pošto si rekao da nisi pio odmah se pristupilo testitanje.nravno da ćeš se žalit bar na novčanu kaznu i visinu mjere a da li će sudac prihvatit da si pio prije 1 min ne znam kako će to izgledat.

U prigovoru ćeš navest da si nezaposlen i da tražiš plaćanje na rate kao i to da želiš da te sud sasluša.

Mogao si tražit i vađenje krvi.

Normalno da je koncentracija velika jer si puhao odmah nakon pića.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma znam da, svjestan sam toga da sam trebao pričekat al u toj strci nisam se ni sjetio toga jer ovo mi je 1. puta da pušem a i bio sam siguran da od jedne pive neće bit ništa...tražio sam da pušem ponovo al nisu mi dozvolili...onda sam tražio vađenje krvi rekli su da moram platit 700kn..naravno nisam imao taj novac..poslje sam saznao da ako se utvrdi da nemam više od 0.5 da ide na njihov trošak...nisam znao..i uhvatili me na brzinu...sad je kako je...nadam se da će mi se smilovat...dali mi netko može dat kakav link od primjera žalbe zbunjuju me ovi stavci,članci pa se bojim da nezbrljam nešto pa da mi neuvaže žalbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo kako sam to "prepisao" molim da predložite još nešto ako je potrebno i neka ko sam "klimav" s ovim "vozačka karijera"(ko schumaher) i s ovim na dnu "problemom"

 

Ažurirano

P R I G O V O R

Na prekršajni nalog serijski broj:511-02-10-uopn-94/16.Zbog izricanja zabrane upravljnja vozilom „B“ kategorije kao prestroge kazne,ulažem PRIGOVOR. Izrečena mi je novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kn (tritisuće kuna) i izrečena mi je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 (tri) mjeseca, jer sam počinio prekršaj iz članka 199. stavka 7. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ZSPC-a). Naime, utvrđeno je da sam upravljao vozilom sa 1,06(umanjeno) g/kg alkohola u organizmu. Vozačka dozvola mi je prijeko potrebna zbog mogućnosti pronalaska posla i putovanja na posao.Nikako nemam običaj voziti u alkoholiziranom stanju te molim sud da moj slučaj prepozna kao slučaj od minimalne opasnosti od ponavljanja djela obuhvaćenog gore navedenim prekršajnim nalogom.Prekršaj ne poričem i priznajem krivicu ali kako u svojoj vozačkoj karijeri nemam istih ili istovrsnih prekršaja molim sud da ukine kaznu zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 (tri) mjeseca kao prestrogu ,te molim smanjenje novčane kazne, ili da mi se omogući plaćanje u ratama, ako je ikako moguće , s obzirom da sam nezaposlena osoba te mi plačanje kazne stvara problem.

 

uređeno: od Tomi5888
prepravka
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e sad...dali da u prigovor navedem da sam popio tu 1 pivu i da nisam čekao 15min da pušem nego sam odmah pristao na alkotestiranje i da sam htio na vađenje krvi ali pošto su mi rekli da moram platit 700kn i time me odgovorili nerekavši mi da ako se utvrdi da sam u pravu ide njima na teret...također imam i svjedoke koji bi to mogli potvrdit ako pomaže??Jer problem je što sam ja ("siguran u to da neću napuhat ništa") LAGAO da nisam pio ništa i time siguran pristao na alkotestiranje iste sekunde a nisam prićekao...

uređeno: od Tomi5888
dodatak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e sad...dali da u prigovor navedem da sam popio tu 1 pivu i da nisam čekao 15min da pušem nego sam odmah pristao na alkotestiranje i da sam htio na vađenje krvi ali pošto su mi rekli da moram platit 700kn i time me odgovorili nerekavši mi da ako se utvrdi da sam u pravu ide njima na teret...

 

Prigovor je OK, a citirani dio ja bih ispustio (jer se može percipirati kao izmotavanje), ali odluka je samo vaša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija