Jump to content

Naknadno pronađena imovina i upis po ugovoru


lereva

Preporučene objave

Moramo obnoviti ostavinsku raspravu nakon smrti moje majke jer u nju nismo uključili radnu verziju rječnika koji bi sad htjeli izdati.

Rečeno nam je da moramo pokrenuti postupak na nasljeđivanje naknadno pronađene imovine.

Kad ga već otvaramo, htjeli bismo riješiti i pitanje male čestice koja nije uvedena u zemljišne knjige, a moji su je roditelji kupili od susjeda. Imamo kupoprodajni ugovor, a susjed, s kojim smo u svađi, i nasljednik je potpisnika kupoprodajnog ugovora, ne želi dati svoj potpis da bi mogli uknjižiti tu česticu.

 

Je li moguće nasljeđivanje vlasništva nad zemljištem koje nije evidentirano u zemljišnim knjigama, te možemo li to uključiti u ostavinsku?:zbunj:

 

Hvala!

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće je, no ne na način na koji ste vi to zamislili. Naime, to ćete naslijediti kao vanknjižno vlasništvo, nakon čega slijedi očito nova borba (parnica) za sređivanjem ZK stanja predmetne čestice, tj. njena upisivanja u ZK kao vaše (su)vlasništvo.

 

Jasno mi je da se to ne može naslijediti kao uknjiženo vlasništvo, zanimalo me samo može li se uopće kupoprodajni ugovor koji nema nikakvu službenu ovjeru prenijeti na nasljednike...

 

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može li se uopće kupoprodajni ugovor koji nema nikakvu službenu ovjeru prenijeti na nasljednike...

nastupa pravno sljedništvo,što će reći da stupate u pravni položaj svog prednika i samim tim preuzimate prava i obveze iz ugovora,no druga je stvar dali će te Vi na temelju takvog ugovora moći ishoditi upis,budući kako je sad očigledno da isti ima manjkavosti u pogledu ovjere.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija