Jump to content

ovrha 3 HRT pristojbe iz 2007. 8 godina kasnije


argoapi

Preporučene objave

Molim pomoć! Danas sam, 23.03.2016, na pošti predigla pismo u kojem mi se dostavlja Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave s 4 točke, u kojem se određuje ovrha radi prisilne naplate dugovanja 3 nepodmirena računa za HRT pristojbu (pristojba za 1, 2 i 3 mjesec 2007 + zatezne kamate; ukupno (na dan 16.01.2008) = 226, 16). Rješenje o ovrsi u ime HRT-a poslalo mi je Odvjetničko društvo Hanžeković, Radaković & Partneri. Troškovi postupka su 416, 60 KN. Rješenje je doneseno, potpisano i ovjereno U Zagrebu dana 21.02.2008. Dakle, trebalo im je 8 godina da mi uruče Ovršni prijedlog i rješenje o ovrsi!

Nikad nisam dobila nikakvu opomenu od HRT-a da sam dužna, prvi put čujem za ovaj dug, no, kako je nastao u vrijeme selidbe iz podstanarskog stana u novokupljeni stan u kojem sam ja vlasnik pretpostavljam da se opomena izgubila ili je završila na krivoj adresi. To rekonstruiram jer je adresa ovršenika MOJE IME I PREZIME, stara adresa gdje sam bila podstanar, a ovrha mi je uručena na novoj adresi gdje sad živim. Prilažem i slike sveg ovog.

Možda sam je i platila. Ubijte me, ali ne mogu se sjetit tog perioda. Ne vjerujem da ne bih primjetila da sam preskočila 3 mjeseca.....OK. Prihvaćam odgovornost. Mea culpa. Nemam sačuvane uplatnice od 2008, jer ih imam običaj čuvat samo par godina, pa bacat. U redu. Shvatila sam poruku. Ubuduće ne bacati ništa. Čuvaj račune od dana rođenja do dana smrti.

Zanima me: Hanžekovićima moram platit sve skupa 416, 60 + 226, 16 = 642, 76, ako sam ja dobro shvatila? Jesam li to uopće dobro shvatila? To još i nekako mogu progucat, ali što ako mi retrogradno naplate kamate za svo ovo vrijeme tijekom kojeg je moja ovrha čamila u uredu Hanžekovića!!! Mogu li se zaštit od toga na neki način...

Jel se isplati žalit ili ću se time još više zapeljat? Jel mi bolje platit ovaj bučkuriš i zaključit stvar ili sa žalbom otvaram Pandorinu kutiju......?image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

> Zanima me: Hanžekovićima moram platit sve skupa 416, 60 + 226, 16 = 642, 76, ako sam ja dobro shvatila?

 

Iznos bi bio s kamatama na današnji dan: 1271.83 kn

 

 

(Moguće je da je prvi račun u zastari, ovisi kad je pokrenut postupak, tj. kad je JB primio spis - ako je to bilo iza 31.01.2008, onda je iznos 1128.66 kn ali se treba slati prigovor koji vjerojatno košta 100kn + 10kn poštarina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bobo3 hvala na odgovoru!

 

Prebivalište mi je Zagreb, Vrbik.

 

ja bi protiv tog rješenja o ovrsi pisao prigovor.

osporavao bi potraživanje obzirom da prijedlog za ovrhu ne sadrži datum zaprimanja.

moguće su malverzacije.

pozvao bi se i na zastaru.

dali su na novoj adresi plaćene pristojbe?

 

ovrhovoditelj mora dokazati postojanje duga.

 

trošak snosiš pa je izbor tvoj.

potraži savjet odvjetnika u mjestu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu > osporavao bi potraživanje obzirom da prijedlog za ovrhu ne sadrži datum zaprimanja.

 

:palac: Moguće je da će sud odbaciti takvu ovrhu. Datum zaprimanja je bitan, obično je na prvom listu. (Može se indirektno zaključiti da bi mogao biti između 16.01.2008. i 21.02.2008.)

 

Obično bude i datum pisanja prijedloga.

 

> moguće su malverzacije.

JB je Hanžeković Živković a odvjetničko društvo je Hanžeković... ... ma neeeeebi oni ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

Agroapi -imam identican slucaj samo su moja tri racuna (takodjer iz doba podstanarstva)iz 2009.g...isto nema datuma ZAPRIMANJA ovrsnog prijedloga na prvoj stranici,samo datum RJESENJA prema kojem je jedan mjesec u zastari.

Prema tome bi prigovor imao osnova 1.zastara dijela duga

2.prijedlog bez datuma zaprimanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija