Jump to content

Rastava dogovor nedogovor


Calistria

Preporučene objave

Vec godinu dana pokusavamo sacuvati brak ali ne ide i idemo prema kraju braka.Imamo dvoje maloljetne djece.Zivimo u stanu koji je sagrađen iznad stana njegovih roditelja ali za koji smo zajednicki podigli kredit 2007. i kad je stan izgrađen uselili smo se 2008.a vjenčali se tek 2010.

Dogovoramo nacin da se razdvojimo a da djeca to minimalno osjete jer i sad smo ili ja ili on sami sa njima jer oboje radimo u smjenama.

Problem nastaje jer on kaze da ne zeli nikakve alimentacije i da djeci nece nista faliti kad bude kod njega ( ali ipak ja sve kupujem sto im treba odjeca, obuca, rodjen.pokloni...) i druga stvar da on ne zeli ulaziti u to sta je cije u kuci.Ja smatram da nije fer jer sve godine otplate kredita on je placao kredit a ja sam placala racune i ne zelim bit "glupa" i na sve pristati kako on zeli samo zbog mira u postupku razvoda.

Da li imate kakav pametan savjet sto mi je ciniti i kako se postaviti? I kakvo je stanje sa kucom jer smo brak sluzbeno sklopili tek 3 godine nakon kredita?

Molim za bilo kakvu pomoc, prijedlog ili savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vec godinu dana pokusavamo sacuvati brak ali ne ide i idemo prema kraju braka.Imamo dvoje maloljetne djece.

...

Dogovoramo nacin da se razdvojimo a da djeca to minimalno osjete jer i sad smo ili ja ili on sami sa njima jer oboje radimo u smjenama.

...

Da li imate kakav pametan savjet sto mi je ciniti i kako se postaviti?

Molim za bilo kakvu pomoc, prijedlog ili savjet.

Oprostite na ovoj sugestiji/komentaru , ali nekako mi baš i ne izgleda da imate takve probleme koji su nepremostivi. Problem je što se danas praktično potiču razvodi, umjesto da se ljude potiče da svoje probleme rješavaju.

Danas se prvo stvara mit da da je sklapanje braka rješenje za sve, a kad nastanu problemi i nesuglasice onda se odmah treba rastati.

 

Evo, za početak - oboje radite u smjenama ... kako mislite brinuti o djeci? Upućeni ste jedno na drugo zbog djece, a i zbog financijskih ograničenja. Ako se razdvojite, svi ćete na kraju imai puno više troškova (nekoliko tisuća kuna više), a to znači i lošiju kvalitetu života i za vas i za vašu djecu...

 

 

Problem nastaje jer on kaze da ne zeli nikakve alimentacije i da djeci nece nista faliti kad bude kod njega ( ali ipak ja sve kupujem sto im treba odjeca, obuca, rodjen.pokloni...)

Njemu bi očito netko trebao objasniti da to tako ne ide.

Čak i ako imate tzv. 'podjeljeno skrbništvo', troškove morate dijeliti...

 

 

Zivimo u stanu koji je sagrađen iznad stana njegovih roditelja ali za koji smo zajednicki podigli kredit 2007. i kad je stan izgrađen uselili smo se 2008.a vjenčali se tek 2010.

...

i druga stvar da on ne zeli ulaziti u to sta je cije u kuci.Ja smatram da nije fer jer sve godine otplate kredita on je placao kredit a ja sam placala racune i ne zelim bit "glupa" i na sve pristati kako on zeli samo zbog mira u postupku razvoda.

 

I kakvo je stanje sa kucom jer smo brak sluzbeno sklopili tek 3 godine nakon kredita?

To što ste kredit digli prije braka (on je digao) i uložili u tu kuću nije problem jer je ta veza nastavljena brakom u kojem je bilo djece.

 

Kao što je napisao štovani G-man, prvi problem je ako ste uložili u objekt koji je u vlasništvu njegovih roditelja. Zastara takvog potraživanja je 5 godina.

 

Drugi problem je kredit.

Bez obzira na što je utrošen, to je dug koji je bračna stečevina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stan je u potpunosti izgrađen kreditim kojeg smo zajedno podigli.Izgraden je na kuci njegovih roditelja koja nije bila dovrsena.Znaci postojala je samo ploca.Mi smo izgradili i dovrsili kat, krov, fasadu, poplocali dvoriste.Vlasnik cjelokupne nekretnine je moj suprug jer je s ocem imao Ugovor o dozivotnom uzdrzavanju pa je smrcu oca on postao vlasnik cijele nekretnine.Mene je zanimalo da li ja ipak imam pravo na nekakvu isplatu bez obzira sto tada jos nismo bili sluzbeno u braku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče problema, sve je izglednije da su nepremostivi.Nije to doslo od danas do sutra.Također već godinu idemo kod bračnog savjetnika, dakle nije da nismo preokrenuli sve mogućnosti.S obzirom da i sad muku mučim sa objašnjavanjem što znači imati zajedničku kasu, želim da stvari nakon razvoda budu jasne i na papiru.Ne bih ulazila sad u razloge naših problema, zanimalo me sa pravne strane koja su moja prava koje imam pravo traziti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija