Jump to content

Još jedna luda susjeda


Tina Kristo

Preporučene objave

Pozdrav, prvi put se javljam, sry ako nešto ne bude kako spada, još sam i bijesna trenutno. Uglavnom, riječ je o maloj zgradi, 8 stanova, ja živim u suterenu i ta nekontrolirano bezobrazna i napdna susjeda preko puta mene. Žena ne plaća pričuvu, stan je na njenoj mrtvoj mami, nema nikakvih primanja, kartice blokirane, na socijalnom je ali je toliko lukava i zlobna non stop ubjeđuje ljude da joj pomažu a ona živi na dostavama iz restorana jer nema love da si kuha, kako ona voli reći. Imali smo poplavu prošlo ljeto ženska si sredila donacije i humanitarne radove; fensi materijali, ugradnja, čiščenja, ma sve... A dečko i ja(studenti) si jedva skrpali da dignemo sav pod i neš privremeno stavimo. Pričuvu ne plača godinama, pa je sada kao bilo par uplata no dug stoji, tužbe isto tako postoje ali se ništa ne dešava. Žena uistinu jeste mentalno zaostala ali očito ne puno jer sve sto može žica za sebe, ne želi ništa raditi, pre ljena je, opoziva se na nekakvu skuliozu koja uistinu nije velika. Po cijeli dan je za comp-om(ali bitno da ima skuliozu i da joj to ne smeta), nema samo comp nego si kupila i laptop pa se sada riješila comp-a zapravo, žena na socijalnom ima FLAT internet, pa ja si to koja radim i studiram jedva priuštim, i opet imam jeftiniji od nje. Hrčak je, i non stop zatrpava hodnik-pod stepenicama sa svojim stvarima, kojekakvim vrečama, daskama... kada joj kažeš da makne jer ne smiju biti zapaljive stvari tu, i da to nije njeno krene kao u neki polu plać, s blago telećim pogledom ranjene srne i na to dobije večinu ljudi (i mene i dečka je do nedavno), jer svi misle kada im ispriča kako je jadna na socijalnom da je uistinu jadna, ali NIJE, samo savršeno manipulira ljudima. Iz stana joj smrdi toliko da ne rijetko nemožemo uopće korisiti dvorište, koje nažalost granići s njenim. Stvar koja je prelila čašu je ta da nam je nestao otirač od stana danas, a to se dogodilo susjedu iznad prije nekoliko mjeseci. Nemogu dokazati, ali uistinu znam da je ona. Ne znam komu da se obratim? Što da uradimo? Upravitelj mi isto ne djeluje previše aktivan, premda ne znam koliko bi on trebao biti... Iskreno se zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema ti se tu što pametno reći. Reći će ti pravnici ima li neki pravni put, ali u stvarnosti, nema neke pomoći. Ima li ona koga od obitelji?

 

Može se o svemu obavijestiti nadležni centar za socijalnu skrb, ali ako ona nije opasna po sebe i druge (skupljanje stvari se ne računa), neće ništa poduzimati.

 

Što se tiče smrada, možete obavijestiti sanitarnu inspekciju i komunalno redarstvo, ali da bi oni djelovali, mora se raditi o nečem stvarno izuzetnom (opet, opasnom po zdravlje drugih ljudi).

 

O krađi otirača možeš obavijestiti policiju i reći da sumnjaš u nju, pa će s njom razgovarati, ali ništa više od toga neće moći učiniti nego će ti reći da ju privatno tužiš. Sad, kako bi ona reagirala na to da joj dolazi policija, znaš bolje od nas ovdje.

 

Stvari na hodniku baciš u smeće, napraviš se blesava. Opet, ako misliš da bi ona na taj način to shvatila, a ne to prihvatila kao izazov i postala još gora.

 

Vi ste vlasnici stana ili podstanari?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala. Da mi smo vlasnici stana, da nismo već bi davno pobegli :). Ne smije joj se nista reći, a kod bacanja stvari s hodnika odmah viće, radi frku, ubije te u pojam te onda namjerno ide raditi probleme još veće, non stop kuca, lupa, traži nešto i sl. Čak i kojekakve podvale. Ima sestru s kojom je u svađi oko stana, jer očito nemogu srediti nikak to nasljedstvo.. a i sestra je jako introvertna, nema pristup. Zgrada nikako da se legalizira, sve je to u toku, msm da je ona isto dosta sve usporila tako da nam ni neka prodaja nije baš opcija trenutno... :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija