NikolaH objavljeno: 9. travanj 2016. objavljeno: 9. travanj 2016. Imao sam obrt koji je sada zatvoren i ostala su porezna dugovanja,račun blokiran pa me zanima da li se dug može prebaciti na drugu fizičku osobu i ako je moguče koji su uvjeti da se to ostvari. Citiraj
Matrix odgovoreno: 8. svibanj 2016. odgovoreno: 8. svibanj 2016. da li se dug može prebaciti na drugu fizičku osobu općenito po pravilima obveznog prava dug može preuzeti treća osoba,a isti se preuzima ugovorom zaključenim između dužnika i preuzimatelja (treće osobe), s tim da vjerovnik mora pristati na preuzimanje duga (članak 96.Zakona o obveznim odnosima),što daje za učinak da zaključenjem ugovora uz pristanak vjerovnika, treća osoba odnosno preuzimatelj stupa na mjesto prijašnjeg dužnika i preuzima na sebe ispunjenje obveze iz ugovora, dok prijašnji dužnik izlazi iz tog obveznog odnosa. Citiraj
NikolaH odgovoreno: 9. svibanj 2016. Autor odgovoreno: 9. svibanj 2016. Hvala na odgovoru.Samo jos jedno pitanje vezano na istu temu.U kakvoj financijskoj situaciji mora biti osoba koja preuzima dug? Pritom mislim da li npr smije biti u kreditu,ili suduznik kredita,u mirovini itd? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.