Jump to content

Prilaz kući i vodovodni priključak


megatonman55

Preporučene objave

Dakle moj dilema/problem je ukratko:suvlasnik sam stana u kući dok je drugi stan vlasništvo rodbine.kuća se nalazi na dvije čestice dok sam ja vlasnik treće čestice(1/1) koja zatvara čestice na kojima je kuća.Prvo pitanje:moram li dopustiti prolaz preko svoje čestice iako postoji alternativni put(čestica koju već koriste a nije u njihovom vlasništvu) rodbini do njihovog dijela?Drugi problem:na mojom čestici nalazi se priključak za vodu za cijelu kuću.U kupoprodajnom ugovoru kao i sudskom rješenju jasno se vidi da sam vlasnik.Također plaćam račune za vodu koji mi glase na djeda koji je mrtav 28 godina.Bio sam u vodovodu da mi prebace račun odnosno vlasništvo na moje ime.Iako sam donio sve potrebne papire koje su tražili vodovod dakako nije napravio izmjenu uz obrazloženje da nisu u stanju napraviti uvid u stvarno stanje.Pitanje drugo:što trebam napraviti da prebacim vlasništvo priključka vode na moje ime?

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Također plaćam račune za vodu koji mi glase na djeda koji je mrtav 28 godina.Bio sam u vodovodu da mi prebace račun odnosno vlasništvo na moje ime.Iako sam donio sve potrebne papire koje su tražili vodovod dakako nije napravio izmjenu uz obrazloženje da nisu u stanju napraviti uvid u stvarno stanje.Pitanje drugo:što trebam napraviti da prebacim vlasništvo priključka vode na moje ime?

 

prestani plaćat račune (koji ne glase na tebe) pa će izvršiti izmjenu korisnika.

dok plaća did (iako je mrtav) nemaj potrebe ništa mjenjati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:moram li dopustiti prolaz preko svoje čestice iako postoji alternativni put(čestica koju već koriste a nije u njihovom vlasništvu) rodbini do njihovog dijela?

 

ne. dok ne zatraže od suda da donese odluku o služnosti. ista odluka se upisuje u vlasnički list. ali imate pravo tražiti naknadu zbog umanjenja vrijednosti nekretnine na kojoj postoji pravo služnosti.

 

ako im dozvolite prolaz mogu steči to pravo (i dosjelošču).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Recimo da koriste.Naime u toj kući,točnije na toj adresi samo ja živim/ odnosno sam prijavljen.Rodbina dolazi jednom u dva tjedna i tad preskacu zid koji omeđuje moju česticu.

Ako tu ne žive, onda ne koriste redovito niti taj prilaz, niti preko zime ikako koriste česticu.

 

Preskakanje zida nije način koji bi se mogao definirati kao prešutna dozvola vlasnika da drugi prolaze njegovom česticom.

 

 

Ljeti imaju turiste koji pak bez problema koriste moju česticu.

 

Pod hitno (prije sezone) ogradite svoju česticu, stavite vrata i dajte svima do znanja da se ta čestica može eventualno koristiti uz vašu dozvolu. Bilo bi bolje da ste to napravili još prošle jeseni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čestica je ograđena sa svih strana.Problem je u tome što rodbina dođe kad ja radim i isto tako otiđe kao i to što misle ako naprave 3-4 koraka po mojoj čestici da je to njihovo.A odnosi su dakako narušeni(po njihovom nepopravljivo iako sam ih u svojih 37 godina života vidio sve skupa 10-ak puta) premda sam pokušao smanjiti tenzije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čestica je ograđena sa svih strana.

 

Očito ograda nije dovoljno visoka. I stavite natpis: Zabranjen prolaz!

Ako slijedeći puta ponovo prođu, onda ogradu namažite nekom gadnom prljavom ljepljivom maščobom...

:-D

 

 

Problem je u tome što rodbina dođe kad ja radim i isto tako otiđe kao i to što misle ako naprave 3-4 koraka po mojoj čestici da je to njihovo.

 

Pa očito da im morate pokazati da nije njihovo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija