Jump to content

Upućivanje na progon optuženika


Katarina84

Preporučene objave

Pozdrav!

Ovo me ljeto poznanik pretukao pa sam završila na hitnoj, oni su zvali

policiju i podignuta je kaznena prijava. Sad sad dobila riješenje od državnog odvjetnika da se ne pokreće opt. prijedlog nego sam upućena ako želim da mogu sama preuzeti progon protiv njega. Nemam sad to riješenje ali u biti objašnjenje je da su mi ozljede kvalificirane kao lakše pa to spada u privatne tužbe, a prijetnja nije dokaziva. Pošto sam bila cijela u podljevima i hematomima, te me osoba gušila uz prijetnju da će me zadaviti i ubiti, a imam med. dokumentaciju sa hitne u kojoj stoje te ozljede te hematomi i podljevi u području vrata gdje je jasno da me gušio. Da ne duljim, zanima me na koji način mogu sama podići optužnicu umjesto drž. odvjetnika jer imam još nekoliko dana vremena za to. I kako s tom privatnom tužbom? Možda su pitanja smiješna ali u riješenju nisam dobila jasne upute a ne bih voljela da to prođe tek tako jer živim u stalnom strahu za sebe i dijete pošto ta osoba zna i dalje prijetiti i vrtiti se oko moje kuće. I da li postoji mjesto gdje bih se mogla informirati o tome da li mogu dobiti pravni savjet ili pomoć bez da me to košta cijelo bogatstvo?Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, lakše tjelesne ozljede ne progone se ex offo, već privatnom tužbom. Podljevi i hematomi nisu teške tjelesne ozljede, stoga je razumljiv odbačaj za to kazneno djelo. Ali za prijetnje je obrazloženje, u krajnju ruku, smiješno pogotovo uzevši u obzir prethodno nanošenje tjelesnih ozljeda. Pretpostavljam da se radi o većem Općinskom državnom odvjetništvu (Zagreb, Split)?

 

Glede preuzimanja progona, sugeriram vam toplo da angažirate odvjetnika kaznenjaka, jer se radi o previše kompliciranom postupku da ga se shvati olako i da možete sama. Još ako druga strana angažira branitelja...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija