Jump to content

sumnjivi ugovor o radu


grizli

Preporučene objave

Prije 6 dana počela sam raditi u jednoj trgovini dječjom odjećom u jednom zagrebačkom shopping centru. 13.4 potpisali smo (ostale cure i ja) ugovor na određeno s probnim rokom od 3 mjeseca da bi odmah nakon potpisivanja, vlasnica rekla da nas više ne treba i da će nam se javiti za dalje. Prošlo je 3 dana a od nje ni traga ni glasa. U međuvremenu sam ja odbila jedan posao jer već imam potpisan ugovor s punim radnim vremenom i rečeno mi je da ne mogu imati dva. Sada molim za savjet što činiti jer imam već dogovorene druge razgovore za posao, i nije mi jasno što učiniti u situaciji kada se poslodavac ne javlja, a radnik (ja) ostaje kod kuće a istovremeno ima ugovor a i doprinosi mu teku. Poslodavac je inače iz Splita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste trenutno, formalno govoreći, još uvijek u radnom odnosu. Obzirom je ugovor sklopljen na određeno, a probni rad još nije prestao - vi ste i dalje zaposlenica dotične prodavaone i stoga s odgovornom osobom trebate razriješiti vaš status.

 

Ovdje se moguće i radi o nekoj zlouporabi od strane odgovorne osobe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, pokušala sam doći do istih, ali nitko mi ne odgovara, jedio mi preostaje ići do njih, makar koliko sam saznala, vlasnici su se vratili u Split a za eventualne nesporazume, nadležan je Sud u Splitu. Što se tiče novaca za odrađeni rad u poslovnici, imam li pravo na njih i smijem li uopće računati na iste ? Da li naš Zakon uopće dopušta takovo ponašanje poslodavaca jer sam čula da je moguće i dobiti otkaz bez radnikovog znanja tj bez ikakove obavijesti od strane poslodavca, potpisa ili slično? Je li tome doista tako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru . Poslala sam upit u fimu međutim ne žele niti odgovoriti a saznala sam da su se vlasnici vratili u Split... Čula sam neke priče kako je moguće da smo u međuvremenu dobile otkaz odnosno da smo odjavljene s mirovinskog bez ikakovog prethodnog poslodavčevog priopćenja i upozorenja, potpisa ili slično ? Zanima me jeli tome doista tako i je li isto u praksi izvedivo? Naravno, što se ovog ugovora tiče, potpisan je na 3 mjeseca i za sve nesporazume i sporove, nadležan je Sud u Splitu. Također me zanima mogu li uopće računati na novce zarađene u periodu provedenom na poslu ili je i to moguća "siva zona" ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijava ovdje, po mom mišljenju, i nije presudna obzirom je ugovor o radu sklopljen, supsidijarnom primjenom ZOO-a, u trenutku kada su se stranke sporazumjele o bitnim sastojcima ugovora. Sklapanje ugovora nije vezano niti uvjetovano niti prijavom niti početkom rada (iznimka je državna služba).

 

Prijava Inspektoratu rada je dobra opcija. Svakako prije toga pokušati mirnim putem doći do dogovora. Odrađeni posao se mora platiti, tu nema spora, a za prestanak ugovora također mora biti poštivana propisana procedura.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija