Jump to content

Sudska odluka bez zakona!?


VladimirS

Preporučene objave

Molim za mišljenje administratora i posjetitelja... Naime, u ponavljanju postupka radnog spora iz veljače 2010. a pravomoćna presuda donesena već u lipnju iste 2010. godine sutkinja donese jedno rješenje ne spominjući uopće prema kojem zakonu ga je donijela!? Naravno da rješenje onda nema ni članak, stavak , točku... ništa. PITANJE: Je li odluka bez zakona tzv."arbitražna odluka"? Nakon što sam sutkinju kao punomoćnik u dopunskom rješenju upozorio da se navođenjem Narodnih novina odredi je li odluku donijela prema "starom" ili "novom" ZPP, u slijedećem rješenju mi se pozove na čl. 102. Prijelaznih i završnih odredbi (NN 25/13) i navede brojeve NN pa zaključujem da je sudila po "novom" ZPP za što baš i nisam 100% siguran da je baš "OK ZPP". A što se tiče članaka na kojima je utemeljila rješenje "precizira" mi da je sud ...pazite sad ovo...primijenio sve članke od 421. do 428. ZPP!? Halo!? Pa tu ima svačega... U rasponu ovih 8 članaka je i čl.427.st.2. ZPP što znači da je donijela rješenje kojim DOPUŠTA ponavljanje postupka a ona ga je temeljem X članka - ODBILA!? Dobro da nije još preciznije napisala da je primijenila sve članke 1 do 512 ZPP... Btw., sutkinja silno želi napredovati na županijski sud!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u slijedećem rješenju mi se pozove na čl. 102. Prijelaznih i završnih odredbi (NN 25/13)
Jer isti regulira kad se ide po starom a kad po novom zakonu.

 

..primijenio sve članke od 421. do 428. ZPP!? Halo!? Pa tu ima svačega... U rasponu ovih 8 članaka je i čl.427.st.2. ZPP što znači da je donijela rješenje kojim DOPUŠTA ponavljanje postupka a ona ga je temeljem X članka - ODBILA!?
Jer čitava glava zakona regulira ponavljanje postupka.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da. Naravno. Žalba je urudžbirana. Ali, prethodno kada na e-Predmetu vidim Gž-broj/2016 zatražit ću delegaciju Županijskog suda u Osijeku. Već imam rješenje VSRH o delegaciji na ŽS u Bjelovaru. Ali, bjelovarski žalbeni sud se rješavajući o osječkim akrobacijama suprotno brojnim sentencama već dobrano uvalio u bezizlaznu situaciju iz koje nema izlaz na zelenu granu. Jer, što se bez delegacije može očekivati od žalbe kada ova osječka "profesionalka" sa nižeg suda svaki dan točno u podne u kafiću preko puta Glavne pošte pije kavu sa sutkinjom višeg suda. Neće joj valjda ova "viša" ukidanjem kvariti statistiku kada ova "niža" toliko silno želi avansirati na županijski sud. Doduše, malo me zabrinjava ako dođe do revizije (a očito morat će!) što "niža" ima zavičajnu simpatiju iz predstudentskih dana na najvišem sudu.

Niža je s juga doselila studirati kod mene u Osijek a najviši se odselio studirati u Zagrebu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po novom sistemu (kolanja spisa) moguće vam predmet završi po žalbi u Dubrovniku ili Rijeci ili Varaždinu.

 

A glede srednjoškolskih simpatija, mislim da ste malo paranoični, jer jedan sudac, čak i da dođe u obzir ta varijanta u nekom teoretskom tijeku događaja, morao bi uvjeriti i ostale iz svog vijeća, pa i cijelog Građansko-pravnog odjela VSRH-a da idu njemu na ruku, što je scenarij u koji ne mogu povjerovati. Bez uvrede. A postoji i ustavna tužba nakon toga, dakle...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko znam, prijedlog za ponavljanje postupka nije akt o kojem bi odlučivao Ustavni sud.

Tako da mi Ustavni sud ne bi mogao pomoći kao što je pomogao uglednom neurokirurgu čija bivša supruga je ljubovala s jednim sucem... (vidjet ćete u Jutarnjem)

Znam da to kolanje žalbi u kaznenom postupku od 1.4.2015. može završiti na bilo kojem županijskom sudu u Hrvatskoj, ali nisam znao je li tako i u parničnim žalbama?

Da moja osječka paranoja oko "ljubovanja" nije sasvim neutemeljena dokaz Vam je i ovaj nedavni članak OBRISAN LINK

A sličnih "lubovanja" sudaca i sutkinja bih Vam mogao navesti primjera koliko god hoćete... Pa jedna sutkinja je npr. ljubovala s više mojih prijatelja... Jedan od posljednjih je moj oženjeni kućni prijatelj, a "light" varijantu sukoba sutkinje i prevarene supruge mog prijatelja na tramvajskoj stanici pred sudom je opisala sama sutkinja u jednoj od svojih ljubavnih priča o tadašnjoj "suparnici".

OBRISAN LINK

Bolje da Vam više ne navodim sličnih primjera jer ovo je ipak ozbiljan forum

Vjerujte mi, ne pričam napamet... Volio bih da nije tako, ali...nažalost... A i da mi opet ne sijevne neka tužba za klevetu...zastat ću sa dokumentarnim programom.

Nema uvrede, ali...koliko ja imam informacija, neke kolege iz vijeća po principu reciprociteta uopće nije problem uvjeriti da dignu ruku u nešto s čim se ne slažu. Jeste li Vi čuli ili vidjeli da je na nekom Županijskom sudu u vijeću odluka donesena većinom glasova? Ja ne! Sve jednoglasno. S tim da se to neslaganje kasnije "vrati" šutnjom... A ako se u vijeću slučajno "trefi" neki tvrd orah, pričeka se godišnji odmor kada se mijenjaju sastavi vijeća. I očekivana odluka opet prođe... Upravo sam nakon više od godinu i pol dana nakon što ih je stisla povjerenica za informiranje dobio krnji pregled kada je koji sudac VSRH koristio godišnji odmor... Možda da vam neka pitanja s tim u vezi postavim neki drugi put.

uređeno: od drot13
brisanje linkova na druge portale
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko znam, prijedlog za ponavljanje postupka nije akt o kojem bi odlučivao Ustavni sud.

 

U ovom trenutku ne, ali i u tom postupku je moguće (teoretski govoreći) povrijediti Ustavom zajamčena prava građanina.

 

Znam da to kolanje žalbi u kaznenom postupku od 1.4.2015. može završiti na bilo kojem županijskom sudu u Hrvatskoj, ali nisam znao je li tako i u parničnim žalbama?

 

To je, barem koliko je meni poznato, zaživjelo u cijelom sustavu, neovisno o vrsti predmeta.

 

Jeste li Vi čuli ili vidjeli da je na nekom Županijskom sudu u vijeću odluka donesena većinom glasova?

 

O, da, bilo je i izdvojenih mišljenja. Rijetko, istina, ali bilo je.

 

Sam zapisnik o vijećanju se odmah po donesenoj odluci pečatira i može se otvoriti samo u slučaju preispitivanja odluke kod primjerice revizije i slično.

 

Inače, Vladimire, cijenim vašu detaljnost, ali mislim da ne trebamo ovdje čitati o tome koji sudac ili sutkinja se igra "potapljanja brodova" sa udanim ženama ili oženjenim muškarcima. Nismo takva vrsta Portala, stoga su vam ovi linkovi koje ste dali - maknuti. U konačnici, i suci imaju pravo na privatan život i njegovu zaštitu (kada ne krše zakon).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK. Mogu se složiti da ovo nije portal na kojem se mogu iznositi privatnosti sudaca, ali, mislio sam da ako su to već objavili Jutarnji i Večernji, tada ne prijeti nikakva tužba da posjetitelje Legalisa podsjetimo na paralelke sudaca koje nažalost utječu na sudske odluke. Iako se često koristim žargonima i oksimoronima, bio bih Vam zahvalan ako biste mi preveli za sada nerazumljivu sintagmu "potapljanje brodova".Hvala. Ako su zapisnici zapečačeni u koverti, a što je onda ono što sam ja vidio i fotografirao koreksirano u knjizi zapisnika gdje piše npr. Gž-1234/16, presuda, potvrđeno i potpisano od predsjednika vijeća, izvjestitelja i člana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iako se često koristim žargonima i oksimoronima, bio bih Vam zahvalan ako biste mi preveli za sada nerazumljivu sintagmu "potapljanje brodova". Hvala.

 

Malo sam se šalio, a obzirom na sadržaj koji se krije iza linkova koje ste dali, možete i sami pretpostaviti u kojem smjeru sam išao. :-)

 

Ako su zapisnici zapečačeni u koverti, a što je onda ono što sam ja vidio i fotografirao koreksirano u knjizi zapisnika gdje piše npr. Gž-1234/16, presuda, potvrđeno i potpisano od predsjednika vijeća, izvjestitelja i člana?

 

To je, kako i sami kažete, knjiga zapisnika, dok se primjerak zapisnika pečati i ostaje u spisu. Bitno je radi eventualnih neslaganja to dvoje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija