Jump to content

Parkiranje na parkiralištu - kazna


TommyZG

Preporučene objave

Pozdrav,

 

U subotu sam parkirao na travi na katastarskoj čestici koja je određena u gruntovnici kao parkiralište (k.č. 1900, k.o. Trnje, pokraj ulice Palić). Naravno da je tamo parkirano i stotinu drugih automobila, neki na šljunku, neki na travi, neki pola-pola. Ja sam bio parkiran u potpunosti na travi, nepokošenoj. Igrali smo nogometni turnir koji je trajao od 10 do 17 sati. Na označenom parkiralištu Zagrebparkinga nisam mogao parkirati duže od 3 sata (II. zona). Auto nije smetao nikome za izlazak, nije bio ni blizu pješačkoj stazi, zgradi, parku, nogostupu ili sličnome. Čestica 1900 je šljunčano-travnato područje parkiranih automobila na ovoj KARTI sjeverno od ulice Palić.

Komunalni redar je naložio uklanjanje vozila. Poslije turnira sam otišao na Velesajam po auto, platio njihovu uslugu (hvala im na toj usluzi) i sada istražujem mogućnosti žalbe na sam razlog uklanjanja vozila. Ima li šanse da prođe to što je ta k.č. evidentirana kao parkiralište ili to nema nikakve veze? Recimo, naplatno "parkiralište" kod Velesajma (IV. zona) je šljunčano, ali također raste trava na dijelu kod ulaza i auti se normalno parkiraju na tu travu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

pa, to bi ti trebalo proći, ako je evidentirano kao parkiralište.

 

ja sam čak dobio spor sa ZETom, iako sam bi na zelenoj površini, ali sam dokazao da se ta površina koristi za druge namjene (to je de facto cesta i sa malo zelenila po rubovima).

 

sud je presudio da to što je nešto upisano kao zelena površina, ne znači da to i je zelena površina...

tu redovno dižu..ostali vozači se vjerojatno uglavnom ne žale, pa dok ide...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija