Jump to content

Tužba zbog potraživanja nekretnine


Muller

Preporučene objave

Pozdrav. Da li mi netko može pomoći oko teme,malo se gubim među informacijama!?

Ovako, brat i ja smo od 2013 vlasnici obiteljske kuće i zemljišta po pola darovnim ugovorom od majke. Danas je išao provjeriti u gruntovnicu da li se možemo uknjižiti kao vlasnici jer smo konačno pritjerali papire pri kraju što se tiče cijele legalizacije i bespravno sagrađenog objekta. Znači imamo još par mjeseci otplate duga i to je to. Međutim gosp. mu kaže da je firma koja je to rješavala otišla u stečaj i da svi na tom području imaju sad taj problem i moraju pričekati da druga preuzme i da to sve postane pravomoćno, ali da sve te papire koje imamo su u redu i pravovaljani i da se onda možemo uknjižiti. Ali problem je taj što saznaje da je zadnje što je u gruntovnici upisano da brat daruje ponovo majci 2013 i to je to, nema dalje ništa da je majka ponovo prenela na nas dvoje.:jok: I saznaje danas da je otac koji živi u istoj obiteljskoj kući,ali u prizemlju, ali još uvijek u bračnoj zajednici s majkom koja je u stvarnosti narušena zbog njegovog alkoholizma, podigao tužbu protiv nje izlažući lažne činjenice da traži pola kuće i zemljišta pošto navodno ne žive već 10 god zajedno navodeći čak i neke svjedoke u tužbi. :no-no:

Koja su njena prava sad,treba li joj uopće odvijetnik jer po meni ni ta tužba nije pravovaljana jer je sve na meni i na bratu??? A opet jel može on šta naškoditi svima nama po pitanju te po meni "lažne" tužbe?!

I da još saznajemo da je sutkinja koja je zaprimila predmet osoba koja je od moga oca kupila kuću njegovu obiteljsku 1/3...zar to nije i sukob interesa na neki način?!? :-o U šoku sam, što dalje..molim pomoooćć !!:neznam:

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav. Da li mi netko može pomoći oko teme,malo se gubim među informacijama!?

Ovako, brat i ja smo od 2013 vlasnici obiteljske kuće i zemljišta po pola darovnim ugovorom od majke. Danas je išao provjeriti u gruntovnicu da li se možemo uknjižiti kao vlasnici jer smo konačno pritjerali papire pri kraju

 

ako u zemljišnim knjigama niste upisani kao vlasnik tada niste vlasnik.

nakon sklapanja darovnog ugovora trebali ste izvršit upis vlasništva.

legalizaciju ste mogli obaviti i nakon upisa vlasništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru. Ali da li otac može ostvarit šta sa tom tužbom? Ako je od 1982 suvlasnik sa mamom jer mama daje polovicu njemu sve do 1998 kad oba dvoje daro.ugovorom daruju bratu i on 2012 vraca na majku tako da izbjegnemo plaćanja i ona onda na nas dvoje. Tad dolazi da se sve bespravno sagrađene kuće moraju legalizirati i dobivamo rok do kad. I dalje rješavamo po tom darov.ugovoru gdje smo brat i ja. Znači zahtjev i sve ostalo. Ali firma koja je izvodila katastarsku izmjeru koja je bila dodjeljena za našu općinu otišla u stečaj u među vremenu . I sad navodno moramo čekat da općina nađe novu, čak je bio i ministar prošli tjedan po tom pitanju jer općina koči cijelu županiju! I onda sva ta rješenja postaju pravomoćna i možemo se upisat kao vlasnici. Tako gosp.u grunu kaže da su svi papiri i rješenja uredna sam se to mora pričekat da nismo mi krivi što se desilo sa firmom! Al me i dalje zanima da li može otac po kojoj osnovi dobit tu tužbu?? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je od 1982 suvlasnik sa mamom jer mama daje polovicu njemu sve do 1998 kad oba dvoje daro.ugovorom daruju bratu i on 2012 vraca na majku tako da izbjegnemo plaćanja i ona onda na nas dvoje.

...

Al me i dalje zanima da li može otac po kojoj osnovi dobit tu tužbu?? Hvala.

 

Otac je svoju imovinu darovao 1998. i otada više nije vlasnik. Majka je tu imovinu stekla ponovo 2012. kao dar, i opet otac nema pravo na tu imovinu, jer je to sada osobna imovina majke (stečena darivanjem) a ne bračna stečevina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija