Jump to content

prijava za prijetnju


Stipe Baršun

Preporučene objave

Lijep pozdrav...Evo imam jedan problem..rastavljen sam vec 8 god ,imam 2 sina oni zive sa svojoj majkom a kod mene su vikendom mladi mi ima 16 god a stariji 19 god...Stariji je prosle godine zavrsio skolu sve ovo vrijeme je dolazio svaki vikend kmeni nikada nije bilo problema iznedu mene i djece...prije mj dana sin je otisao djedu..tati od bivse ...ja sam bio nazvao sina i pitao sam ga kad ce doci on je rekao da se nije cuo sa majkom ...nazvao sam bivsu i upitao sam kad je mali doci da je proslo 3 tjedna da nije bio kod mene ona je rekla da nema novca da ode po njega ...i nastavljala se samnom u afektu sam joj rekao da cu nju i njega polomit .. na to je ona otisla u policiju i prijavila me za prijetnju ...to je sad policija poslala na odvjetnistvo...nikada nisam bio kaznjavan za nisilje u obitelji niti za ista...to sam rekao u ljutnji jer ako je mali punoljetan a svaki vikend je dolazio kod mene ...i dalje placam alimentaciju iako je zavrsio skolu ...dali mogu dobiti radi toga kakvu kaznu ili sta...molim vas da mi odgovoriti hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gotovo sigurno (99%) će vas procesuirati i osuditi, i to za stavak 3. čl. 139. KZ-a (prijetnja većem broju ljudi). Zapriječena kazna je od 6 mjeseci do 5 godina, a ukoliko niste do sada kažnjavani, biti će uvjetna osuda.

 

Nie vam to trebalo, mogu razumjeti frustraciju i ljutnju, ali treba zadržati hladnu glavu. Da, znam da je lako to meni pričati ovako sa strane, ali sad ćete za taj afekt najvjerojatnije biti osuđeni, a kaznena evidencija nije baš bezazlena stvar, može imati grozne posljedice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neznam u kakvim ste odnosima i tko je kriv ili ne....jer možda ste se prijetili,a možda je i bivša iskoristila jednu "običnu" ljutnju gdje ste se zaprijetili ( kad bi žena muškarcu prijetila to bi bila kao šala) pa vam želi samo da napakosti.......ali to na stranu,..imate sina 19 godina...vi više sa ostalima se ne zamarajte...ako je sin na njihovoj strani onda neka ga i uzdržavaju ili neka sam sebi zaradi....kad dođe do ovakvih prijava treba u životu podvući crtu...ako ste krivi ,promijenite se,ako su oni krivi ,onda neka se brinu o sebi sami.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam koliko je ovo dokazivo,sve se odigralo telefonom bez svjedoka,bar se tako stječe dojam iz početne objave.

 

Problem kod prijetnje upravo i jeste u tome što se, u pravilu temelji na personalnim dokazima odnosno ide riječ protiv riječi. Rijetko se desi da netko bude takav "biser" pa da prijeti pismom ili mailom, i da se još potpiše. Ili na javnom mjestu pred desecima svjedoka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno, ali tu dolazimo i do popratnih okolnosti ovog slučaja - nekako predosjećam da ovo nije prvi incident između bivših bračnih drugova, da je razvod bio ona stara "klasična" priča - "rat do istrebljenja", pa je dosada vrlo vjerojatno već i bilo intervencija, bilo prekršajne naravi, a možda čak i kaznene.

 

A jednom kada ste registrirani kao obiteljski nasilnik, e tu se onda pravila igre drastično mijenjaju, pogotovo obzirom na tragedije kojima svjedočimo posljednjih godina, ovakve prijetnje se uzimaju vrlo ozbiljno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... a stariji 19 god...Stariji je prosle godine zavrsio skolu sve ovo vrijeme je dolazio svaki vikend kmeni...

 

Na sve već rečeno dodao bih da za sina koji je punoljetan ne možete prozivati bivšu ako ne može ili ne želi doći - on sam odlučuje. Osim toga, ne izgleda mi da je ona rovarila protiv vas i da želi uskratiti susrete - dakle, bez stvarnog razloga ste sami izazvali incident.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima na odgovorima..ali sin od toga dana nedolazi kmeni ...ja ga nisam zvao jer se bojim da mi nebi to sta utjecalo sad na odvjetnistvu...dali smijem ga nazvat ili poslat poruku da pitam kako je itd..ili ne?

 

Ažurirano

 

I jos sam zaboravio reci da ona nije nikakve svjedoke navela u izjavi u policiji ...dali slucajno postoji da moze dopeljat svjedoke kad dobijemo poziv od odvjetnistva..jer u policiji nije navela da ima svjedoke ...nisam upucen u to ..hvala vam unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...ja ga nisam zvao jer se bojim da mi nebi to sta utjecalo sad na odvjetnistvu...dali smijem ga nazvat ili poslat poruku da pitam kako je itd..ili ne?

 

Zavisi kako se planirate braniti - ako mislite poricati djelo, tada je bolje ne kontaktirati ni bivšu suprugu, ni sina. Ako mislite priznati, tada bi poruka (SMS ili mail, čak i pismo) isprike bilo itekako preporučljivo.

 

Isključivo vaša odluka.

 

I jos sam zaboravio reci da ona nije nikakve svjedoke navela u izjavi u policiji ...dali slucajno postoji da moze dopeljat svjedoke kad dobijemo poziv od odvjetnistva.

 

Ako je prijetnja izrečena putem telefona, tada svjedoka očevidaca nema, ali se mogu navesti tzv. svjedoci po čuvenju, odnosno osobe kojima je bivša supruga ispričala da ste prijetili njoj i sinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija