Jump to content

Prekid ugovora o radu na određeno


blackmandica

Preporučene objave

Poštovani,

 

radim u osnovnoj školi. Potpisala sam u 9. mjesecu 2015. g. ugovor na određeno vrijeme kao zamjena za bolovanje/porodiljni dopust.

 

Zanima me da li mi poslodavac smije prekinuti ugovor 10.6., kada završava škola i počinje ljetni odmor učenika i ponovno uzeti u radni odnos od nove šk. godine?

 

Na ugovoru mi piše da vrijedi po povratka radnice s porodiljnog dopusta. Također, piše i sljedeće: poslodavac i radnica mogu otkazati ugovor pod uvjetima utvrđenim Zakonom o radu i Pravilnikom o radu te u drugim zakonom utemeljenim razlozima. Što to podrazumijeva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

ta rečenica podrazumijeva da Vam poslodavac može dati redoviti otkaz. To je napisano u ugovoru jer zakon predviđa da kod ugovora na određeno vrijeme to mora biti izričito navedeno. (čl. 118. Zakon o radu) U suprotnom, poslodavac Vam ne može dati redoviti otkaz (a ni Vi njemu) dok traje ugovor.

 

Što se tiče prvog pitanja, smatram da se po tom ugovoru to ne može. Potrebno je napraviti ili sporazum o prestanku ugovora o radu pa onda u 9. mj. potpisati novi ugovor na određeno vrijeme ili aneks postojećeg ugovora tako da se izmjeni odredba o važenju ugovora do kraja školske godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje. Sezonski sam počeo raditi prije 15-ak dana na određeno vrijeme. Prijavljen sam na HZMO al još nisam potpisao ugovor sa poslodavcem (gradom). Javila mi se prilika za zaposlenje u struci (također na određeno) pa je moje pitanje:

 

Ako u ugovoru (koji još nisam potpisao) postoji otkazni rok te poslodavac bude inzistirao na istom, mogu li ikako izbjeći isti s obzirom da na ugovor još formalno nije stavljen potpis?

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija