Jump to content

Ovrha Hrvatske vode


kulaodstakla

Preporučene objave

Poštovani,

 

lijep pozdrav. Daljnji rođak je dobio rješenje o ovrsi zbog neplaćanja naknade o uređenju voda. Ovrha se odnosi na neplaćene račune od 15.3.2009. do 15.9.2014. godine. Eh sad, upoznat sam da je zastara na to 3 godine, a apsolutna 6 (ako se ne varam, jer bi ovo trebalo ići po poreznom zakonu, a ne ZOO, ili?). Međutim, isto tako sam našao "savjet" ministarstva gospodarstva iz 2012. koje kaže da to ide po ZOO te da je zastara 3 godine te da je rješenje o ovrsi ne prekida (bilo je u 24 sata, jedan od linkova - http://kajimanovoga.blogspot.hr/2012/11/dobili-ste-ovrhu-saznajte-sto-s-njome.html ). Što na kraju spada pod ovrhu od ovih računa, a što ne?

 

Isto tako, ako će samo mali dio spadati, zanima me sljedeće. Ovrha glasi na 835kn + 312kn troškova ovršnog postupka. On je nezaposlen od 2009. godine, skrbio je do prošle godine dok nije umrla o slijepoj i nepokretnoj majci, a živi od 1201 kn naknade za nezaposlene. Kolike su šanse, iz vašeg iskustva, da dobije neki oprost ili barem da mu daju neku mogućnost da to otplati u više rata? Čovjek zbilja jedva živi, nema čak niti vodu spojenu na trošnu kuću, a ovdje ga, ironično, Hrvatske vode pokušavaju ovršiti, iako te slivne kanale nisu uređivali barem 10 godina u njegovom kraju.

 

Hvala svima unaprijed i isprike na dugačkom postu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija