Jump to content

Posudba bez ugovora!!!! - molim pomoć


anonimno

Preporučene objave

Dragi čitatelju nadam se da ćeš mi pomoći, ako tu pomoći ima. Dakle bila sam u vezi dvije godine. U tom razdoblju posudila sam čovjeku s kojim sam planirala provesti život, poveću svotu novaca. Radili smo vani, nakon prekida ja sam se vratila doma, a on je obećao vratiti mi novac do prije godinu dana. Sada je i on u Hrvatskoj i stalno obećaje da će mi vratiti ali do sada ni lipe nisam vidjela. Napomimnjem naš dogovor je bio usmeni.

Neznam šta da radim, pomozite mi, molim vas!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako možete dokazati postojanje ugovora, odnosno da ste mu vi posudili odeđenu svotu novaca te da je bio dogovor da ga vrati do tada i tada, a da on to nije učinio, onda ga tužite.

 

Ugovor o zajmu ne mora biti u pisanom obliku da bi bio pravovaljan, već može biti i usmeni, samo je onda teško dokazati postojanje istoga te osobito njegove odredbe. Ako imate neke svjedoke i sl. probajte.

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam posudila novac,ali sam primila poznatu u stan bez najamnine, samo za režije da plaća.Na riječ.Naravno da nije ništa platila, a samo telefona je bilo 8800,00 kn.I počela se iseljavati jer je otišla u drugo mjesto.No pronašla sam ju.Prije toga sam specificirala dugovanje po mjesecima,napisala to na papir i osoba je sve to potpisala.No, naravno nisam vidjela ni lipe! Sve sam uredno platila i prodala stan.Meni je ta osoba odnijela 2000,00 eura,drugoj osobi 20.000,00 eura, zaručniku 10.000,00 eura.To su maheri!Pretpostavljam da vaš bivši nije takav i pokušajte sa njimna moj način.Možda vam se posreći.Napišite da je dužan i da će vratiti u nekom razumnom roku, pa ako potpiše možete ga tužiti.No to ne znači da ćete novac dobiti.Danas je lakše dobiti spor nego novac.

Ne želim vas obeshrabriti,ali moja kolegicsa je tužila supruga za alimentaciju,rješenje je dobila da mora platiti ali novac ne.Čovjek je radio na crno, a komad zemlje koje je glasilo na njega prodavao je godinama (nije dobio cijenu koju hoće) i nikom ništa.

Sami odlučite što učiniti.Ako ne radi, savjet je ne upuštati se u daljnje troškove. Najvažnije vam je da uspije potpisati dug, makar mislim da na sudu vrijedi vaša riječ protiv njegove, no pitanje je koliko će trajati, koliki su troškovi,ima li on nekretnine ako dobijete spor?Pitanje je i što je poveća svota novca.Dobro razmislite i nadam se da vas nisam obeshrabrila, no zasigurno znam da dobiti spor ne znači dobiti novac.Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija