Jump to content

Plaćanje kazne dva puta


Northeus

Preporučene objave

Pozdrav svima!

28.02.2016. dobio sam mjeru zabrane upravljanja vozilom na 3 mjeseca. Nisam pisao prigovor, postalo je pravomoćno 08.03. Jučer mi je sjela ovrha prema prekršajnom nalogu na 3000 kn. Na sudu sam bio 23.05.2016. sve priznao, dobio kaznu 5000 kn. 2/3 kazne iznosi 3.333,34 kn i moram platiti u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude. Zanima me je li moram sad dva puta plaćati istu stvar?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo cijele priče. 28.02.2016. sam u 00,10 h napuhao 1,06 i oduzeta mi je vozačka na 12h. 0,45 h me opet isti zaustave, uzmu dokumente vode na triježnjenje. Za alkohol mi je Fina skinula 2000 kn i dobio sam 3mjeseca bez vozačke. Jučer mi je sjela Fina na 3000 kn po prekršajnom nalogu čiji je broj naveden u presudi koji se odnosi na upravljanje vozilom pod mjerom zabrane upravljanja.. Danas sam to uplatio na račun i to je ok, ali me zanima moram li plaćati i presudu? Nisam imao 3 prekršaja nego 2 tu večer. Uglavnom mi nije jasno.. :/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ti je FINA skinula za alkohol, a sad te traže da platiš zabranu upravljanja, onda je sve ok, moraš platiti oba. Ne plaćaš istu stvar, nego su odvojili postupke za svaki prekršaj, tako da plaćaš svaki posebno.

 

Inače, trebali su ti pisati upravljanje pod alkoholom i drugi put, a ne samo upravljanje pod zabranom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, trebao si.

 

Za ovo drugo, oprosti, krivo sam shvatio.

 

Da ne bi opet bilo zabune:

1. - zaustavili su te u 00,10 sati, napisali ti prekršajni nalog za alkohol, nisi se žalio, i za to ti je FINA uzela 2000 kuna;

2. - zaustavili su te u 00,45 sati, napisali ti prekršajni nalog za zabranu upravljanja, žalio si se i bio na sudu, dobio presudu na 5000 kuna, ali ti je za to FINA uzela 3000 kuna po prekršajnom nalogu (na koji si se žalio).

 

Je li to to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvi nije sporan, ali ako se nisi žalio na drugi prekršajni nalog, onda nema smisla da je sud odlučivao o ičemu (taj nalog bi postao pravomoćan i odmah bi se išlo na naplatu).

 

S obzirom da su veliki novci u pitanju, preporučam da odeš u policijsku postaju koja je izdala naloge da ti točno vide postupak za oba prekršaja. Nema šanse da je za isti nalog sjela FINA i da je otišao na sud, tj. ako je to stvarno tako, onda bi ti se ono što je oduzeto po nalogu trebalo vratiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija