Jump to content

molim savjet vezano za prava poslovanja banaka


anonimno

Preporučene objave

Koliko je meni poznato svaka banka u Hrvatskoj ima u zemljama svijeta banke korespondente preko kojih se obavljaju bankovne transakcije. Putem Swift coda moguća je uplata iz inozemstva na Vaš tekući račun u Hrvartskoj. Pitanje je jedino ako osoba koja želi napraviti tu transakciju nije klijent spomenute banke pa plaća nešto veću proviziju za taj posao u odnosu na onoga koji to jeste. Morate se raspitati u banci čiji ste klijent koje banke korespondente ima u gradu/području iz kojeg bi Vam trebala pristići uplata. Druga je pak stvar ako Vi tek sada želite otvoriti tekući račun u spomenutu svrhu. U svakom slučaju raspitajte se u bankama. Pozdrav, V.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morat ću bit konkretnija. Radi se o klijentici koja želi da joj se suprugova plaća iz Londona uplati na njen, privatni račun kako bi izbjegla to, da joj banka taj osobni dohodak umanji za 1/3 koliko iznosi minus koji suprug ima na svom računu. Saznanje da se radi o supružnicima ima službenica koja ih osobno poznaje. Nije li to kršenje poslovne tajne ukoliko zaista ne postoji nekakav pravilnik koji banci ne dozvoljava da zaprimi doznaku iz inozemstva ukoliko ona nije osobni dohodak te osobe koja ju prima??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija