Jump to content

Uknjižba vlasništva


cappy1

Preporučene objave

Riječ je o komadu zemlje koja u gruntovnici glasi 1/2 na pokojnog pradjeda, a 1/2 na vlasnicu susjedne parcele, koja se ne smatra vlasnicom( nitko ne zna kako i kada je to upisano na njeno ime ), a u katastru zemlja u cijelosti se vodi na mog pokojnog tatu. Spomenuta gđa susjeda napravila je sa mnom ugovor o darovanju te bi se za taj dio ja htjela upisati u gruntovnu, no pitam se hoću li to uspjeti ili će biti problem to što gđa nije upisana i u katastru za taj dio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Spomenuta gđa susjeda napravila je sa mnom ugovor odarovanju te bi se za taj dio ja htjela upisati u gruntovnu, no pitam se hoću li to uspjeti ili će biti problem to što gđa nije upisana i u katastru za taj dio
nikakav problem neće biti da na temelju darovnog ugovora u zemljišnim knjigama izvršite upis prava vlasništva,no s druge strane ste istu stvar mogli ishoditi i putem pojedinaćno ispravnog postupka,budući da je vaš pravni prednik dugogodišnji upisani posjednik nekretnine a spora o pravu vlasništvu nema.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Prilikom upisa u gruntovnu nastao je problem, kažu da će napraviti predbilježbu ali ne i uknjižbu jer da u ugovoru u čl.1 gdje sam ja samo navela brojeve čestica i ukupnu površinu zemlje koja se daruje, treba pisati sve kao u vlasničkom listu, po svakoj čestici točan opis i kvadrati te rečenica da se prenosi cijeli suvlasnički dio. Kažu da napravimo samo aneks ugovora. Budući je gđa nešto bolesna bojim se hoću li taj aneks sročiti kako treba, da ne bi gđu. i treći put vukla k jb. Ima možda netko šprancu nekakvog aneksa ugovora o darovanju po kome bi se mogla voditi?

 

Ažurirano

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pero Perić iz...., OIB (u daljnjem tekstu Darovatelj) i,

 

Đuro Đurić iz...., OIB (u daljnjem tekstu Daropimac (Obdarenik)),

 

zaključili su dana.............

 

Aneks Darovnog ugovora

 

Ugovorne strane suglasno utvrđuju da se čl.1 iz Darovnog ugovora zaključenog dana ............. i ovjerenog od strane JB............, OV..........., dopunjuje slijedećim tekstom tako da isti glasi:

 

Članak 1

Darovatelj bez protučinidbe daruje a Daroprimac sa zahvalnošću prihvata suvlasnički udio x/x u:

-nekretnini koja se nalazi na kat.čest.........KO.........ZK odjela OS u.........., a koja se sastoji od..........., ukupne površine..........(dalje napišete sve iz Vlasničkog lista kako su vam rekli, za svaku nekretninu zasebno)

 

Članak 2

Sve ostale odredbe Darovnog ugovora od ............... ostaju nepromjenjene.

 

Članak 3

Ovaj Aneks ugovora sastavljen je u ... istovjetnih primjeraka, od čega svaka ugovorna strana zadržava po ...., a jedan (1) ostaje u JB uredu.

 

U ..........., dana.................

 

Darovatelj: Daroprimac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, suprug je 2009.godine kupio stan i garažu, stan je uspio uknjižiti bez problema, a kako se garaža naknadno gradila, tako su kasnili i papiri i ostalo...ugl. on je možda 2 tjedna nakon što je uknjižio stan, otišao na sud sa uplatnicom i potrebnim papirima da se uknjiži i garaža...nije dobio nikakav pečat od suda niti ikakav papir...nedavno sam sasvim slucajno na zemljišniku vidjela da on nije upisan na niti jedno garažno mjesto, a da stvar bude gora, baš na to naše mjesto iz kupoprodajnog ugovora stoji upisan neki odvjetnik(valjda odvjetnik od te firme koja je gradila zgradu) radi naplate potraživanja...u garaži ima nekih 20-ak mjesta, al je samo 7 kupljeno, pa mi nije jasno kako se on od svih tih mjesta uknjižia baš na ono kupljeno...dodatno se zakomplicirala stvar 2013 kada je firma otišla u stečaj....odvjetnik na mailove ne odgovara, stečajni upravitelj također...imate li Vi kakvi savjet?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što ja mogu napraviti po pitanju svoga garaznog mjesta
eventualno prigovor treće osobe.

Naime,treća osoba može podnijeti prigovor protiv ovrhe tražeći da se ovrha na tom predmetu proglasi nedopuštenom.U ovršnom postupku o prigovoru treće osobe sud može odlučiti ako ovrhovoditelj prizna navode prigovora /nakon Novele broj 173/03 - ako se niti jedna od stranaka ne usprotivi prigovoru/, ili ako podnositelj prigovora dokaže njegovu opravdanost pravomoćnom presudom, javnom ili javno ovjerovljenom privatnom ispravom, ili ako su činjenice na kojima se prigovor temelji općepoznate ili se mogu utvrditi primjenom pravila o zakonskim predmnjevama.U svim ostalim slučajevima ovršni sud će uputiti podnositelja izlučnog prigovora na parnicu radi proglašenja da ovrha na predmetu ovrhe nije dopuštena /nakon Novele broj 173/03 - obavijestiti podnositelja izlučnog prigovora o tome da se ovrhovoditelj o prigovoru nije očitovao ili da mu se koja od stranaka usprotivila I priopćiti mu da može pokrenuti parnicu radi proglašenja ovrhe na tom predmetu nedopuštenom/.

Iz odluke VTS RH, Pž-2836/02 od 26. studenog 2002

s obzirom da se on uknjizio na moje kupljeno garazno mjesto, a ne na mjesto koje je neprodano, tj. pripada firmi..
svjesni ste da u trenutku upisa zabilježbe ovrhe Vi niste bili vlasnici,budući da se vlasništvo na nekretninama temeljem pravnog posla stjeće upisom u zemljišne knjige,a ne trenutkom sklapanja kupoprodaje.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija