Jump to content

Nenormalan posao


oldje

Preporučene objave

Pozdrav svima. Imam slijedeću situaciju. Zaposlen sam u firmi na određeno vrijeme, ugovor na mjesec dana. Radno vrijeme ne postoji odnosno poslovođa zove dva sata prije da dodeš u smjenu. Na početku je radno vrijeme bilo regulirano i to

 

1. Smjena od 06i30 do 14i30

2. Smjena od 14i30 do 22i30

3. Smjena od 22i30 do 06i30

 

Nakon dva tjedna u firmi počeli su problemi. Ostajao sam duple smjene i to po 16 sati u komadu. Prva druga, druga treca, prva treca i treca prva smjena i tako konstantno. Dogodilo se i u jednom tjednu da sam radio po 4 duple smjene a najvise sam napravio 72 sata od pon do sub. Oko 10kg sam izgubio u dva mjeseca. Najteze su bile 3 pa 1 smjena jer cijelu noc se radi a umjesto da se ide ujutro doma ja sam do 14i30 morao ostajat. Neki su radnici znali i 3 smjene ilitiga 24 sata u komadu bit. Mjesto gdje odlazemo svoju robu je prljavo i kužno, sve puno blata i pepela od cigareta. Mi smo kooperanti jednoj jako firmi. Ta glavna firma zna kako mi radimo i suti i svima dobro. Ona svoje radnice stedi i cijeni. Također sat mi je placen 19kn, svi blagdani i nedjelje kako god uvijek je 19kn. Na platnoj listi nema stavke prekovremeni rad a smatram da 16h u komadu ipak je prekovremeni rad. Mnogi su tamo unisteni od tih smjena da je to prestrasno. Poslovođa zove kako hoce i samo ti kaze "stari prva druga sutra".

 

U petak sam trebao doci raditi. No ipak nisam te se nisam javio na telefon. U ugovoru o radu pise da ako ja prekinem ugovor prije isteka moram im platit dvije tisuce kuna. Trebaju mi isplatiti placu i pol i neka si uzmu tih dvije tisuce kuna. Zanima me dali poslodavac moze blokirat isplatu place? Sto da radim dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala ti na odgovoru. Ja nažalost nemogu ostat ni minute tamo, shvatit će samo onaj tko je radio tamo i toliko. Znaci moj poslodavac je u prekrsaju ako toliko ja radim? Neka mi uzmu dvije tisuce kuna ali zelim da mi se isplate place tj dvije place. Evo ako imate jos sto nadodati hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav

Da mogu.

Pise u ugovoru puno tocaka koje ako se ostvare od strane mene ja im moram nadoknadit stetu. Trosak obuke, radnu robu, ID karticu, zastita na radu, protupoz zastita. Ali to vam sve skupa ne vrijedi toliko jer je to sve u svemu lihvarski ugovor o radu znate. Pise da je radni tjedan 40 sati a ja tukao 72 sata. Pa znate kakve su to smjene, to doslovno spavas i zivis na poslu. Evo ja sene javljam vec 4 dan šefu uopce i napisao sam mu poruku da mi papire posalje postom jer nemam namjeru razgovarat. Ostavit cu im robu pred vratima i ID karticu u posti i nek se znate vec sta. Hvala na interesu za ovaj post. Valjda nisam jedini i najgori slucaj tj izolirani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma ok. Ja ih ne zelim ni vidjeti. Dali mi mogu dat otkaz a da nista ne potpisem niti ih ne vidim? Hvala na odgovorima svima. Zelim ih zaboraviti i mozda prijaviti ako se inate. Odbijam pozive neka mi daju otkaz kao sto pise u ugovoru o radu, izvanredni otkaz. Inace sam ful odgovoran i 5 godina radim po svuda i svakakav ali ovaj put se casa prelila a mozda i zato sto idem u Irsku sad brzo pa se jednostavno sve nakupilo odreda. Ekipo hvala i ako vas jos sta zanima recite

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija