Jump to content

pravo vlasništva


olga_vz

Preporučene objave

Poštovani.Davne 1961.g su moji roditelji kupili dio kuće,zasebnu cjelinu kuće,dok su drugi dio kupili drugi ljudi.U katastru se taj objekt navodi kao dijelovi(2) jedne kuće.Moja majka stanuje u tom jednom dijelu kuće koju su kupili ( trosobni stan) dok u drugom dijelu(dvosoban stan ne žive stvarni vlasnici-stan je duže napušten).Nastao je problem jer oni žele svoj dio prodati ali navode da imaju pravo na veću kvadraturu? Stambeni dijelovi su dvije cjelovite strukture koje su takve od samog početka, tako su kupljene i od strane mojih roditelja i od prvih vlasnika (ovo su sada drugi vlasnici tog drugog stana).Obzirom da je vlasnica javna bilježnica mene zanima na koji način ona može "oteti" dio stana moje majke.U kupoprodajnom ugovoru su navedene kvadrature svakog stan, a stanovi su odvojene cjeline (čvrsti zidovi i posebni ulazi). Mi nikada nismo mjerili kvadrate prostora.Prvobitni vlasnik je prodavao dva stana i moji su roditelji jedan kupili.Da li se trebamo bojati eventualnog sudskog spora radi nove izmjere i podijele?Vlasnica tog drugog stana neprestano to najavljuje (a pravnica je po struci). Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vlasnica tog drugog stana neprestano to najavljuje(a pravnica je po struci)
onda je pravnica trebala prije kupoprodaje znati što i u kakvom stanju kupuje,obzirom da je vaš stan fizički odijeljen i da ste ga kao takvog kupili,neznam gdje je ona našla manjak svojih kvadrata,pa sve i da jest to tako Vi to niste mogli znati niti posumnjati da u posjedu držite tuđe kvadrate a imajući u vidu da je kupoprodaja sklopljena daleke 1961-e godine kada je vaš pravni prednik stupio u posjed stana to je nedvojbeno da ste institutom dosjelosti stekli pravo vlasništva i na eventualnom višku kvadrata stana,tako da po meni dotična gospođa nije u pravu.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija