Jump to content

Naplata osiguranja od muzeja


Veki031

Preporučene objave

Pozdrav svima na forumu.

 

Nadam se da sam odabrao dobar podforum.

 

Dana 27.06.2016 tijekom olujnog nevremena u Osijeku mi je sa Muzeja Slavonije palo dva crijepa(kubure) na auto i oštetilo haubu i blatobran.

Bila je policija,slikala štetu i napravila izvještaj.

 

Također sam 2 dana nakon nevremena(29.06.2016) bio u mom auto-osiguranju na besplatnoj procjeni štete i uslikali su oštečenja i poslali mi kuči slike i procjenu štete.

 

Prije tjedan-dva sam podigao potvrdu o događaju iz PU ali u potvrdi ne piše sa koje zgrade su pali crijepovi.

 

Zbog posla nisam stigao do sada ništa rješavati sa Muzejom pa me zanima što napraviti dalje?

Da li kopirati policijski izvještaj i procjenu štete sa slikama oštečenja mog osiguranja i poslati im to s povratnicom?Ako da da li još nešto napisati,ako da,što?

Da li če njihovo osiguranje dobiti neki detaljniji izvještaj iz policije,sa slikama,jer ovaj izvještaj/potvrda što sam ja dobio je dosta štura.

 

U privitku prilažem potvrdu iz policije o događaju.

 

Unaprijed hvala.

 

P.S. I danas,2 mjeseca nakon nevremena još stoji otprilike 10 crijepova/kubura na krovu Muzeja Slavonije koji još nisu pali,zapeli su na snjegobranu.

Clipboard02.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U potvrdi je bitno da piše da je auto bio uredno parkiran, što piše, ali su trebali napisati s točno koje zgrade, a ne "preko puta kbr. 12". Njihovo osiguranje od policije može dobiti samo potvrdu identičnu ovoj. Moj savjet je da odeš u muzej vidjeti kako to kod njih ide, jer vjerujem da imaju procedure za takve stvari (vjerojatno nisi prvi niti jedini). Mislim da ne bi smjelo biti nekih problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

 

Sad sam bio u Muzeju i rekli su mi da odem u Gradsko Poglavarstvo prijaviti štetu i da je prošlo več 2 mjeseca tako da ne znaju da li če mi priznati zahtjev.

 

Grad Osijek je poslije te oluje primao zahtjeve za odštetu ali dok je to još trajalo to zaprimanje zahtjeva od strane grada zvao sam ih i rekli su mi da ne mogu primiti zahtjev bez policijskog izvještaja.

 

Sad sam otišao u Gradsko Poglavarstvo predati taj zahtjev ali mi je dosta bezobazni činovničić tamo rekao da je prošao rok.Rekao sam mu da sam ih zvao za vrijeme roka i da su mi rekli da ne moram ni dolaziti bez policijskog izvješča na što je činovničić rekao da sam trebao sam uslikati auto,LOL,kao da moje slike imaju imaju ikakvu "važnost".

 

Ipak je zaprimio policijski izvještaj i slike iz mog osiguranja i morao sam na prazan A4 papir napisati zahtjev za odštetu i rekao je da če mi komisija svakako javiti,i ako odbiju zahtjev.

 

Izgleda ništa od toga...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izgleda ništa od toga...

 

Ne bih baš rekao da ništa od toga. Ako oni imaju neke svoje rokove za priznavanje odštetnih zahtjeva, to je samo do njih. Zakonski zastarni rok za naknadu štete je tri godine i u tom roku možete podnijeti tužbu protiv vlasnika zgrade u kojoj se nalazi muzej za naknadu štete.

 

U postupku ćete morati dokazati da je do oštećenja došlo upravo uslijed pada predmeta s te zgrade i visinu štete (što će se dokazivati vještačenjem). Ako to možete dokazati, uspjet ćete u postupku.

 

Dakle, ako odbiju odštetni zahtjev, podnesite tužbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija