Jump to content

Prekršaj za nepredane ID obrasce iz 2011., d.o.o. u međuvremenu otišao u stečaju


coffe

Preporučene objave

Molim pomoć / savjet oko slijedećeg:

 

PITANJE 1:

Stigao mi je poziv na ročište radi prekršaja kašnjenja u predaji ID obrazaca za period 7/2011-11/2011, a koji su predani 27.12.2011.

 

Razlog nepredaje je bila kre*enka od knjigovođe koja je napravila niz grešaka i nakon mog otkrivanja istih i traženja preuzimanja odgovornosti (financijaš sam po struci) krenule su ucjene prvo sa odugovlačenjem pa sa izbjegavanjem susreta, odbijanjem predaje dokumentacije i slično. Po doslovce fizičkom otimanju dokumentacije, ista je predana drugoj knjigovođi koja je ispravila propuste, i sve je predano, ali su rokovi na žalost probijeni. ZNAM da nikoga to ne zanima jer po zakonu je vlasnik/direktor odgovoran baš za sve.

Molim dakle savjet kako se izvući: Rok za predaju prvog obrasca je bio 15.08.2011., a zadnjeg 15.12.2011., te je prekršajni nalog izdan dana 19.05.2015.

S obzirom da je u vrijeme nastanka prekršaja vrijedio zastarni rok od 3 godine za prekršaje za koje je tužitelj ovlašten pokrenuti prekršajni nalog što se mislim odnosi na ovo moje pitanje, odnosno 4 godine za sve ostale (inaće, u zakonu se samo definira ne-predaja ali ne i kašnjenje), u roku je predan prigovor na nalog u kojem se pozivam na zastaru.

 

Međutim, jučer dobivam poziv na saslušanje početkom listopada.

 

D.O.o. je u međuvremenu otišao u stečaj, i stečaj je punomoćan.

 

Da li se mogu pozvati na navedeni stečaj i odredbu (ne mogu sad točno pronaći koja je to) gdje se svi postupci prekidaju ukoliko je posl. subjekt u stečaju? Da li se to isto odnosi i na odgovorne osobe?

 

PITANJE 2: Da li se na isto u vezi stečaja mogu pozvati u slučaju drugog postupka od strane ZAMP-a gdje je presuda da se oslobađam kazne (jer u periodu kada je ZAMP podigao tužbu više nismo ni radili) ali se ZAMP žalio jer kao oni nisu bili obavješteni o prekidu poslovanja i smatrali su da ugovor ide dalje, i sada je presuda poništena i postupak vraćen u prvostupanjski postupak.

 

Hvala na svim odgovorima i sugestijama.

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Otvaranje stečaja ne zaustavlja prekršajne postupke. Idite na ročište, izložite svoj slučaj i molite da radi navedenih okolnosti odrede ukor ili neku blagu kaznu. Poduzeće u stečaju kaznu ne bi trebalo platit (to je tražbina nižeg isplatnog reda), iako prekršajni sudovi istu znaju poslati na ovrhu putem Fine, pa je onda potrebno potraživati u stečaju novac nazad (ako se stečaj provodi). Kazna za odgovornu osobu je naplativa bez obzira na stečaj, pa se zato potrudite na ročištu da bude što manja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija