Jump to content

Parnica s pravnom osobom u stečaju


Stecar

Preporučene objave

Pozdrav,

 

tužen sam od strane pravne osobe radi predaje u posjed imovine za koju oni tvrde da je njihova.

 

U međuvremenu nad pravnom osobom je otvoren i zaključen stečajni postupak te je smjenjen upravitelj i po sudu dodijeljen novi.

 

Zanima me iz kojeg razloga pravna osoba nije brisana iz sudskog registra, pošto je proveden skraćeni stečajni postupak, ne ide li ovo automatski? U sudskom registru je subjekt još aktivan - s dodanim "u stečaju".

 

Također, ako se parnica presudi u moju korist, kako ću dobiti nadoknadu parničnih troškova od tužitelja u stečaju ili ako tužitelj prestane postojati, tj. bude obrisan iz sudskog registra?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

 

jasno mi je da stečajni upravitelj preuzima postupak nakon otvorenja stečajnog postupka, međutim ovdje je trgovački sud riješio da je otvoren i zaključen skraćeni stečajni postupak nad tužiteljem. Rješenje je postalo pravomoćno. Samo mi nije jasno zašto je status u registru "Stečaj" a ne "Brisan".

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba im 2-3 mjeseca za brisanje, nakon što sve odluke postanu pravomoćne.

Vi ako ste imali pravomoćnu presudu, trebali ste prijaviti potraživanje zaparnične troškove u stečajnu masu, ovako vam je kasno za bilo šta naplatiti.

Teoretski možete izjaviti žalbu na stečaj (ako nije prošao rok) ali to samo ako ima imovine... ako nema imovine, nemate se iz čega naplatiti ionako, a formalno dobiti papir sa nekim rješenjem u vašu korist bez novaca vjerujem da vam nije interesantno, samo ćete dodatno izgubiti i vrijeme i novce i živce.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija