Jump to content

Lazni potpis


Cirkuscirkusa

Preporučene objave

Neznam jesam stavio pod dobar dio foruma.Evo ovako imamo jedan spor oko nasljedstva imovine u kojem se nakon oporuke pojavio ugovor o uzdrzavanju,a ta osoba u stvarnosti nije uzdrzavala tu osobu nego je zivila kod nje jer je rodbina.I sada na ostavinskoj se pojavio taj ugovor o uzdrzavanju,a na tom ugovoru potpis nije onaj kojeg je potpisana osoba ikad koristila za zivota,takoder postoji oporuka i hrpa dokumenata s potpisom te osobe koji je koristila za zivota i postoji oporuka od godinu prije tog ugovora s identicnim potpisom ko u proslosti.Osoba se potpisivala s punim imenom i prezimenom,a na tom laznom ugovoru pise samo ime bez prezimena,potpis nije ni slican.onom na osobnoj iskaznici,a sta je najvaznije stil pisanja nije niti priblizno slican potpisu te osobe,slova su skroz drugacija.Nemoguce da je osoba u 85 godini odlucila naucit totalno novi stil pisanja.Slova se ne poklapaju osim slova V koje je slicno,slovo M doslovno izgleda kao ovo malo m ovdje,a na tom drugom izgleda kao obrnuto m,tj siljasto je gore nije zaobljeno,sva druga su slova takoder totalno razlicita,r izgleda kao g.Obican laik vidi da je lazni potpis,ajd da je slican,nego totalno drugaciji.Sta treba tu napraviti?Trazit kod grafologa vjestacenje?odnjet na policiju da se istrazi slucaj s obzirom da se sumnja i na biljeznika jer osobe iz ugovora povezane su s politicarima,sucima,odvjetnicima? koje su opcije?Takoder,kad grfolog potvrdi da to nije potpis navedene osobe,dal se onda moze pokrenut posebno tuzba za prevaru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može se podnijeti kaznena prijava na državnom odvjetništvu ili na policiji, a oni će kvalificirati djelo i uputiti vas što i kako dalje. Ukratko, ako se radi o kaznenom djelu po službenoj dužnosti, progonit će ga oni, a ako je neko po prijedlogu, ustupit će progon vama. Ako nema kaznenog djela, tako će vam i reći.

 

Kako je prošla ta ostavinska?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako podnesite kaznenu prijavu za kazneno djelo krivotvorenja isprave te ukoliko ste sigurni da se radi o krivotvorini, inicirajte parnicu protiv osobe za koju sumnjate da je krivotvorila potpis ostavitelja/primatelja uzdržavanja.

 

Pretpostavljam da je iz ostavinske mase izdvojena imovina obuhvaćena ugovorom o DU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovjereno je u biljeznika,al to ne znaci da biljeznik nije umjesan,jer se tu islo preko rodbine.l potpis definitivno nije niti slican potpisu osobe koji je koristila cjelog zivota,ajd da je slican pa tesko dokazat,al nije ni priblizno slican,postoje dokumenti i osoba se na svim njima potpisivala imenom i prezimenom,ovde pise samo ime bez prezimena,stil pisanja je vidljivo totalno razlicit od pisanja te osobe,cak na par primjeraka tog ugovora svaki taj lazni potpis izgleda skroz drugacije od prethodnog,al najvaznije je da nema nikakvih slicnosti s potpisom koji se koristio cjelog zivota.Cak kad sam nedavno bio kod biljeznika trazili su me da mi potpis mora biti kao na osobnoj.Kako je moguce da ovde u roku godinu dana skroz drugi potpis bude.Dal odma prijavit policiji ili prvo odnit kod sudskog vjestaka pa s tom potvrdom na policiju??I trazit provjeru i osobe iz ugovora i biljeznika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je moguće, mada u ovom slučaju jako teško. Ugovor o uzdržavanju (bilo da je riječ o doživotnom bilo o dosmrtnom) se solemnizira ili sklapa u obliku javnobilježničkog akta što znači da je bilježink potvrdio i istinitost tog potpisa.

 

Iako shvaćam na što ciljate, činjenica ovjere potpisa od strane nadležnog tijela ne znači automatizmom i da je potpis vjerodostojan.

 

A o profesionalizmu pojedinih JB-a bi se dala napisati i jedna vrhunska tragi-komedija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Definitivno nije vjerodostojan,kao sta sam i rekao,ni po nacinu potpisa,uopce prezimena nema,al sta je najvaznije po stilu pisanja slova su skroz dugacija,cak zadnja tri slova i nisu slova nego skrabotina nekakva,ko da je dite neko isaralo.

 

Zao mi je da nemogu objavit slikupotpisa tih,da nebi imalo nekog utjecaja zbog objave,mislim kad bi vidjeli da bi ste pomrli od smijeha.

Ovde se cak nemoze rec da je lazan potpis,jer to bi znacilo da se pokusao iskopirat potpis,ovde je potpis vidljivo nepovezan s potpison te osobe.

 

Znaci treba prijavit i njega i javnog biljeznika drzavnom odvjetnistvu i policiji,a dal treba prije tog odnit kod grafologa da utvrdi ono sta je vec i laiku vidljivo ili odma prijavit bez vjestacenja??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar samim tim sto je dokazivo da potpis nije od navedene osobe,a ovjeren je u biljeznika,automatski ne stavlja pod sumnju i tog biljeznika???

Naprimjer ja kad sam isao u javnog biljeznika nedavno,napomenili su mi da se moram.potpisat isto kao i na osobnoj,jer biljeznik kod potpisa uvijek ima dokument osobe na kojem je i potpis.

 

Znaci najbolje podignut prijavu drzavnom odvjetnistvu i samo protiv te osobe koja je u ugovoru,ne i biljeznika?

Dal se placa podnosenje takve prijave i dal nakon provedene istrage imamo kakve troskove da treba platit zbog istrage?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovorio sam vam na drugoj temi, a mogli smo sve i ovdje. Nema potrebe jednu te istu temu razvlačiti po Forumu.

 

Prijaviti možete i osobu na koju sumnjate da je krivotvoritelj i JB-a, a odluka glede toga je samo vaša.

 

Troškovi tzv. prethodnog kaznenog postupka se ne plaćaju, osim iznimno, ali to kod vas neće biti slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na drugoj temi ono o potpisu je neko prebacio tamo od osoba koje odrzavaju stranicu.Jer je onaj tekst zadnji bio otvoren kao tema,jer mi nikako nije bilo jasno zasto su toliko zasticeni biljeznici.A ovu sam temu premda je iz istog postupka mislio da treba otvorit ovdje jer je laziranje potpisa pod kazneno djelo,pa bi to posebno prijavili.

 

Znaci prijavu izvrsit i nema nekih neocekivanih troskova.Treba otic na policiju i drzavno odvjetnistvo ili je dovoljno na DO pa oni obavjeste policiju i pokrenu istragu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija