Jump to content

Prebacivanje kredita na nasljednike koji su se odrekli imovine


only

Preporučene objave

Poštovani,

 

naime nakon smrti oca na ostavinskoj raspravi nasljednici su se odrekli sve imovine koje je umrli imao (u to su spadali samo bankovni računi). Bankovni računi su bili pod blokadom, zbog toga smo se i odrekli svega. Naime nakon 6mjeseci su nam u banci u kojoj su bili računi otvoreni rekli kako računi još uvijek stoje i nije ništa pozatvarano. Naknadno smo saznali za nenamjenski kredit koji je bio podignut, i u banci su rekli kako postoji mogućnost da banka nama prebaci obveze za taj kredit. S obzirom da im je dostavito rješenje sa ostavinske rasprave u kojem jasno piše da su se nasljednici odrekli sve imovine oni i dalje tvrde da je to moguće.

 

S obzirom da smo upoznati za zakonom o nasljeđivanju, u kojem stoji da nasljednici preuzimaju dugovanje u visini preuzete imovine, prema tome mi nismo ništa preuzeli, i smatram da nam ne mogu to prebacit i nema mi logike zašto oni to u banci govore. Nisu se još pismeno očitovali. Sad ne znam kakvi su slučajevi u praksi, pa bih Vas molila da mi malo jasnije to objasnite i dali stvarno postoji ta mogućnost da nam prebace taj kredit.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija