Jump to content

Uknjižba nakon rješenja o izvedenom stanju


Kata777

Preporučene objave

Kupila sam neuknjiženo vlasništvo i legalizirala sam objekat. Postupak legalizacije je gotov. Za neuknjiženu nekretninu imam kupoprodajni ugovor potpisan od prodavatelja i kupca,također su potpisani i svjedoci ali je vlasnik preminuo i nismo uspjeli ovjeriti ugovor kod javnog bilježnika. Gospodin od kojega sam kupila nekretninu također nije imao ovjeren ugovor o kupoprodaji nego isto samo ugovor sa potpisima svjedoka.Dakle,nekretnika nikada nije evidentirana u katastru. Koji problemi mene sad očekuju u katastru s obzirom da su ta oba ugovora ne ovjerena? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za samo evidentiranje građevine u katastru će vam biti potreban ovl.geodeta koji će sačinit potreban elaborat i prijedlog za evidentiranje u katastru temeljem rješenja o izvedenom stanju, no tu će sve stati dok se ne rješe vlasnički odnosi. Oni sami će vas uputiti u ZK odjel da podnosete prijedloga za pojedinačni ispravni postupak, ali to možete i sami pokrenuti usporedo sa angažiranjem geodete, da ne gubite na vremenu. Nakon rješenja ZK suda koje po službenoj dužnosti šalje katastru, završit će se postupak evdentranja građevine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija