Jump to content

Popravak u unajmljenom stanu


Ellly

Preporučene objave

Cimerica i ja potpisale smo Ugovor o najmu stana s majkom vlasnice kao opunomoćenicom. Živjele smo u tom stanu godinu dana, nakon čega je potpisan aneks ugovora koji je isti, samo što je rok stanovanja na neodređeno.

 

 

 

Prije otprilike mjesec i pol dana pokvarila se perilica rublja o čemu smo odmah obavijestile opunomoćenicu. Došla je odmah s mužem, međutim rekli su da se ne razumiju u popravak i da ćemo mi sami morati snositi trošak popravka. Majstor je to pogledao i procijenio koliko će koštati popravak i zamjenski dio. Telefonskim putem smo ju obavijestile te upitale je li moguće da snosimo trošak po pola, na što je ona odgovorila da ne i da se perilica pusti tako u stanu nakon čega će se baciti.

 

 

 

Budući da je prilica nešto bez čega se danas ne može živjeti, a mi nemamo novaca i ne želimo popravljati stvar koja opet ostaje u tuđem stanu, odlučile smo otkazati ugovor o najmu stana i potražiti drugi.

 

 

Opunomoćenica je o tome obaviještena 3.11., na što je napomenula da moramo poštivati otkazni rok. Mi smo joj rekle da ćemo u stanu biti do kraja mjeseca i nakon toga nije bilo nikakvih opaski ni prigovora s njene strane.

 

 

 

Međutim, 25.11. dovela je dvije cure (moguće buduće podstanarke) da pogledaju stan i, dakle, tek 5 dana prije našeg iseljenja počela je prijetiti da perilicu moramo popraviti po izlasku iz stana inače će ići preko odvjetnika, jer se stan mora vratiti u stanju u kojem je i primljen.

 

 

 

Zanima nas jesmo li dužne snositi trošak popravka i može li zaista nešto pravno učiniti protiv nas. U ugovoru piše da se stan mora vratiti u stanju u kojem je i primljen i da troškove sitnih popravaka izazvanih redovitom uporabom stana, kao i trošove same upotrebe snosi najmoprimac. Međutim, u Ugovoru o najmu stana u dijelu u kojem je opisan stan i stvari koje se nalaze u njemu - perilica rublja uopće nije navedena. Dakle, mi bismo zapravo i izašli iz stana točno onakvog kakav je opisan u predemetnom ugovoru - stan bez perilice rublja tj. u ovom slučaju s pokvarenom perilicom. Ugovor je potpisan, ali nije ovjeren kod javnog bilježnika.

 

 

Najljepše molim za pravni savjet u vezi cijele situacije.

 

Zahvaljujem unaprijed.

 

Lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zbog dotrajalosti, jako je stara (ni ona sama nam nije znala reći koliko)
ako najmodavac smatra da ste Vi odgovorni za kvar mašine i ako mu se isplati tužakat,neka onda dokazuje,no s druge strane i vama isto savjetujem,ako vam se neda povlačit po sudu i ako netraže puno za popravak,platite i zaboravite tu priču.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija