Jump to content

Ustupanje prava gradnje zbog nedostatka kvadrata parcele


kinesis

Preporučene objave

Poštovani,

molio bih za pomoć Imam parcelu građevinsku 600 kvadrata, ali mi je minimum po prostornom planu 800 kvadrata. Moj rođak ima parcelu 750 kvadrata odmah do moje, vlasništvo je uredno. Da li bi mi on mogao nekako "posuditi 200" kvadrata samo radi dobivanja dozvole jer ne bih gradio ništa na njegovom dijelu nego samo da zadovoljimo tu formu 800 kvadrata parcele? Nekakvi ugovor o najmu, ustupanju ili nešto slično?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, posuditi baš i ne. Kako građevinska dozvola nema pravnog učinka na vlasništvo i druga stvarna prava na nekretnini, za njeno izdavanje je dovoljno pokazati pravn interes. Dokaz pravnog interesa je...predugovor, kupopodajni ugovor ili ugovor na temelju kojeg je investitor stekao ili će steći pravo vlasništva ili pravo građenja.

 

No, jedan od uvjeta za izdavanje građevinske dozvole je i da je glavni projekt izrađen u skladu sa uvjetima za provedbu zahvata u prostoru propisan prostornim planom, pa će vam temeljem građevinske dozvole biti potreban i parcelacijski elaborat kojim bi se formirala grđevna čestica sukladno odredbama prost.plana.

 

No kako večina odluka za provedbu prost.planova ima adržane i iznimke od propisanih m2, valjalo bi vam potražiti dodae savjete u upranom odjelu JLS, kao i kod ovl.arhit.ureda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija