Jump to content

Prigovor Fini za nedopuštenost ovrhe


MihaelaSB

Preporučene objave

Poštovani,

zanima me što mi je učiniti ako mi ovrhovoditelj blokira račune kod Fine a već mi se plijeni dio plaće kod poslodavca, te još i supruga kao opunomoćenik prima svoju plaću i ostvaruje druga primanja na moje račune? Ako uputim prigovor Fini, hoće li oni odblokirati račun ili će opunomoćenikove novce isto prebacivati na zaštićeni račun, pa i one sa žiro računa? Žurno mi je potreban odgovor. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvi korak je otici u Finu i saznati tko vas je blokirao.

Ovrsni zakon ne razlikuje primanja prema vrsti racuna na koji se uplacuju (tekuci ili ziro).

A za sto vam poslodavac vec plijeni dio place? Je li rijec o kreditu ili ovrsi? Uzmite u obzir da Fina ne moze znati za vase kredite, odnosno postupanja poslodavca po administrativnoj zabrani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plaća je 4000kn..obustava je za kredit 960kn plus obustava za alimentaciju 1200kn. Imam li pravo onda na ostatak plaće ili će mi još plijeniti? Poznato mi je kako sa žiro računa plijene sve- ne može se dobiti zaštićeni a s tekućeg plijene zakonski dozvoljen iznos a ostalo ide na zaštićeni. No, zanima me što je sada sa supruginom plaćom i primanjima po žiro računu na njeno ime jer je opunomoćena, smiju li to blokirati, ili će to prebacivati meni na zaštićeni kad otvorim. Tko god da je blokirao, blokirao je bez klauzule jer nisam obaviješten o ovrsi odnosno, nije mi dostavljen ovršni instrument, čak niti pokušan, tako znam da tko god da je nema pravomoćnost jer po zakonu imam pravo žalbe na ovršni prijedlog a žalba odgađa pravomoćnost tj. ne može se onda s time plijeniti dokle god traje postupak. Ako je tako učinjeno, pišem li zahtjev Fini da maknu blokadu jer je nedopuštena ili moram na Sud s tim zahtjevom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani

 

Ovrhu može donijeti samo sud. Jedna trecina mora biti izuzeta od svakog prihoda. FINA nema računalni sustav da prati to.Zastario je i od tuda sve naše nevolje. Idite na sud i žalite se na klauzulu ovršnosti od strane Bilježnika..Vjerodostojna isprava je kad ima pečat bilježnika na pozadini dokumenta gdje je napisan iznos ovrhe. Ovrhovoditelji mogu tako kamatama steći ogroman prihod bez evidencije u Poreznojs jer se dokument ne može provest kroz sustav. Štiti vas zakon o Elektroničkoj ispravi.

uređeno: od Eaglesoar
disgrafija autora
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija