Jump to content

Predujam obiteljske mirovine


vani_iii

Preporučene objave

Poštovani,

 

nakon smrti oca u listopadu 2015., sestra, majka i ja ostvarile smo pravo na obiteljsku mirovinu. U ožujku 2016. dobile smo rješenje o iznosu predujma obiteljske mirovine.

U rujnu 2016. nakon završetka školovanja ja sam izgubila pravo na obiteljsku mirovinu te smo dobili novo rješenje u kojem je navedeno kako moje pravo na obiteljsku mirovinu prestaje te kako je mojoj majci i sestri određen novi predujam obiteljske mirovine.

 

Moje pitanje je, koliko se mora barem otprilike čekati na rješenje o konačnom iznosu očeve mirovine? Postoji li neki zakonski rok?

Nadalje, s obzirom da bi konačna mirovina trebala biti viša od predujma mirovine, hoću li i ja ostvariti pravo na "zaostatke" (razliku između predujma i ukupne mirovine) za vrijeme kada sam ostvarivala pravo na obiteljsku mirovinu, a uplaćivan mi je iznos prema predujmu?

 

Nažalost informacije iz mog područnog HZMO ureda ne mogu dobiti jer tamo vlada poptuni kaos i službenice doslovno poklapaju slušalicu. Odgovor pravnice područnog ureda je: "Ne znam, prekomplicirano je." :neznam:

 

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija