Jump to content

Suvlasnik i posjednik na cijelo


luka p

Preporučene objave

Prvo pozdrav svima i nadam se da će te mi pomoći bar malo.

 

Evo ovako

Nakon smrti mog djeda kao nasljednici su proglašeni moja baka, moj otac i 4 njegove sestre.Znaći zemlja se podjelila na 6 ravnopravnih djelova.

Dvije tetke su se odrekle svog djela,jedna u korist mog oca(svog brata) a druga u korist svoje majke,dok su moj otac i druge dvije tetke bili maloljetni i nisu mogli ništa nego se prihvatiti tog djela.

Znaći sad imamo moj otac 2 djela, njegova majka 2 djela i dvije sestre po 1 dio.

Tamo mislim 1998 moja baka je darovala svoja 2 djela mom ocu darovnim ugovorom koji naravno kao ni sve ostalo u ovoj državi nije provedeno u sud u zk.

Također moje dvije tetke su darovale mom ocu rukom pisanim darovnim ugovorom sa preslikom osobne iskaznice a druga sa preslikom putovnice jer živi van države.

Poslje smrti mog oca ,i poslje ostavinske rasprave smo mislili da je sve sada naše,tj moje i bratovo,da bi nešto kraće od godinu dana umrla baka i na njenoj ostavinskoj koje nije ni trebalo biti opet ona njena 2 djela se daju cijeloj obitelji.

Naravno mi nismo ni znali da to sve nije upisano u sud u zk, dok nedavno nismo tražili povijest upisa u katastar, tamo nam ljepo sve daju,ugovor bakin i rukom pisan od mojih tetki, naravno sad kad je kasno za išta.

 

Uglavnom ja i brat smo poslije oca upisani kao posjednici za cijelo na katastru ali sad imamo problem taj što tetke su na sudu upisane na svaka svoj 1 dio a ona 2 od bake su podjeljena na cijelu obitelj jer nisu bili upisani u zk.

E sad mene zanima da li se nama uopće isplati dignuti tužbu protiv svih i dali imamo ikakve šanse sa tim ugovorima o darovanju vratiti zemlju u svoje vlasništvo.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mišljenja sam da imate opravdan razlog za pokretanje pojedinačno ispravnog postupka.

 

Problem je što je to bilo prije par godina a za darovni ugovor od bake i te darovne rukom pisane od te 2 tetke sam tek nedavno iskopao, Naravno one nisu ništa govorile jer su skužile poslje bakine smrti da nije upisano u z.k. i da opet imaju dio vlasništva.

tako da neznam koji je rok za poduzimanje nečeg,i da li je sad kasno za takve postupke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija