Jump to content

Podjela imovine nakon rastave - dar roditelja u novcu


Atman

Preporučene objave

Imam jednu nejasnoću, meni su roditelji kao nasljedstvo dali 40.000 eura u novcu od kojih je dio uložen za plaćanje dijela stana (ostatak je uzet na kredit), a dio je uložen u opremanje tog istog stana (kupnja namještaja). Zanima me sljedeće:

 

1) U slučaju rastave je li dovoljna npr. potpisana izjava mojih roditelja kod javnog bilježnika da su mi darovali taj iznos za kupnju i opremanje stana?

 

2) Je li se računa cijeli iznos od 40.000 eura kao moje nasljedstvo u tom stanu, dakle i onaj dio kojim se platio dio stana, i onaj dio kojim se opremio taj isti stan?

 

Hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Pretpostavljam da novac nije darovan na ruke, jer nije baš uobičajeno iskeširati tako veliki iznos? Dakle, trebali biste imati uplatu na račun, a trebali biste imati i svjedoke.

 

2. Sve ono što možete dokazati da je kupljeno upravo tim novcem jeste vaša vlastita imovina i kao takva ne ulazi u pojam bračne stečevine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija