Jump to content

Molim savjet -hitno!


anonimno

Preporučene objave

Situaciju bi malo poduže trebalo objašnjavati ali ja ću pokušati ukratko. Moj otac je imao privatni firmu koja je napravila dug od oko 50000 tisuca kuna drugoj vecoj firmi. U meduvremenu se ta firma (mog oca) zatvorila, a imao je i neke ljude s kojima je radio, za koje nisam sigurna jesu bili neki suvlasnici ili sto u toj firmi. Nakon toga moja se mama od njega razvela i prepisala imovinu na sebe i mene. To se znaci zbilo kasnije (razvod i prepisivanje imovine), iako ona nije znala za taj dug, niti koliki je niti da postoji. Brak nije funkcionirao i ima tu jos svega. No, da ne duljim priču.

2001. godine ta je firma kod koje je ostao nepodmireni dug tuzila moji mamu zbog toga duga. Sud se vodi do sada. Prva dva puta sud je dosudio u maminu korist no onda su se na višem trgovačkom sudu oni žalili i sada je dosuđeno dva puta u korist te firme. Moja je mama dobila na kucnu adresu obavjest od doticnog odvjetnika koji je zastupao tu firmu da plati sudske troskove, nakon toga je ona zvala svog odvjetnika da ga pita sto je s tim. On je rekao da je to tako i da jednino sto se moze je zalba na visoki ili vrhovni sud (nisam sad sigurna) u Zagrebu. Revizija postupka nije moguce jer je iznos oko 50 000kn. (Mama na sebi ima polovicu stana, a druga je na meni. I vlasnica je kuce, koja je sagrađena nažalost poslije 2001.godine.)

Molim vas da mi objasnite po kojem je to zakonu moguce da su tužili moju mamu i ima li mogućnosti da vrhovni sud dosudi u njenu korist? Postoji li neka druga mogućnost žalbe? Te što se može učniti dalje? Hvala!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da Vaše pitanje nije potpuno jasno.

 

Tko je bio osnivač te tvrtke, odnosno vlasnik...

 

Tvrtka odgovora samo svojom imovinom i osnivači, kao niti direktori ne odgovoraju za obveze tvrtke, osim ako se dokaže da su zlorabili tu okolnost.

 

Dakle, meni se čini da je ovdje utvrđeno da je neki od vlasnika zlorabio tu okolnost pa mora podmiriti obveze tvrtke...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da nije jasno. Ni meni nije sve jasno što se događa.

Ovako, otac je bio vlasnik te fvrtke, ali je imao neki ortački ugovor s još jednim čovjekom. Oni nisu nikad tuženi za taj dug. Dug je nasto 1998. godine. Moji su se roditejli rastali 2000. godine, a sud počinje 2003. godine (ja sam gore napisala krivo). S tim da mi je mama rekla kako je stan ipak na njoj cijeli.

Situacija je loša...

Hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija