Jump to content

Isplata poslodavcu nakon otkaza


ivan159

Preporučene objave

Prvih 6 mjeseci mi je placa bila debelo ispod prosjeka,a nakon 6 mjeseci mi se digla iznad prosjeka place u Hrvatskoj,jer sam bio na terenskom radu,ali mi terenski rad nije isplacivalo posebno nego sve skupa s placom.

Prvih 6 mjeseci sam imao probni rad,a nakon 6 mjeseci ugovor za stalno.

Potpisamo sam samo jedan ugovor,taj kad sam pocimao radit i u njemu je pisalo da imam prvi 6 mjeseci probnog rada,a ako zadovoljin nastavlja vrijediti potpisani ugovor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom slučaju, ako niste naknadno potpisivali novi ugovor, smatram da je ugovorna zabrana utakmice ništetna, što proizlazi iz odredbe čl. 102. st. 6. Zakona o radu -

 

"Ugovor iz stavka 1. ovoga članka (misli se na ugovornu zabranu utakmice) je ništetan ako ga sklopi maloljetnik ili radnik koji u vrijeme sklapanja toga ugovora prima plaću manju od prosječne plaće u Republici Hrvatskoj."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je u redu, jer je plaća odrediva sukladno Pravilniku.

 

Je li ovdje primjenjiva odredba članka 103. ZR-a, obzirom da je u ugovoru piše "da za ugovorena zabrana obvezuje radnika samo ukoliko je poslodavac preuzeo obveu da će plaćati naknadu" ?

Naknada u slučaju ugovorne zabrane natjecanja

Članak 103.

(1) Ako ovim Zakonom za određeni slučaj nije drukčije određeno, ugovorna zabrana natjecanja obvezuje radnika samo ako je poslodavac ugovorom preuzeo obvezu da će radniku za vrijeme trajanja zabrane isplaćivati naknadu najmanje u iznosu polovice prosječne plaće isplaćene radniku u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija