Jump to content

Poslovno uvjetovani otkaz??!


v_rex

Preporučene objave

Danas mi je gazda usmjeno ponudio prelazak na puno losije placeno radno mjesto ili poslovno uvjetovani otkaz. Uvjeta za takav otkaz pretpostavljam da ima jer firmi nije placeno nekih 10 milijuna kuna. Moram mu odgovoriti do sutra, sta da radim? Kako izgleda procedura takvoga otkaza, u slucaju da odaberem otkaz, moram li mu stvarno odgovoriti do sutra ili imam pravo dobiti otkaz ugovora u ruke i posavjetovati se sa nekim pa odluciti? Trazio sam ga danas da mi pokaze kolektivni ugovor ali on ne tvrdi da ga ne mora imati. Jeli to istina, s obzirom da firma ima preko 80 zaposlenih?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno te gazda pita kako bi znao dali da ti pise novi ugovor o radu sa manjom placom ili da ti pise poslovno uvjetovani otkaz ugovora o radu, po takvom otkazu zadrzavas sva prava na burzi (pravo na naknadu s burze ako imas najmanje 9 mjeseci rada u zadnjih 2 godine) te pravo na otpremninu (ako si radio najmanje 2 godine kod istog poslodavca).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija