Jump to content

Naknada nematerijalne štete


Rega Katalenić

Preporučene objave

Poštovani. početkom ove godine prilikom izvođenja radova u susjedstvu, od strane jedne tvrtke, njihovom pogreškom došlo je do eksplozije plina u mojoj kući pri čemu je nastala golema materijalna šteta. Usmenim dogovorom obvezali smo se da ćemo stvar riješiti izvan suda, tj. da će oni štetu popraviti i da ćemo dobiti financijsku naknadu za nematerijalnu štetu, a mi ih nećemo tužiti. Tvrtka je u roku od mjesec dana sanirala štetu. Međutim, nakon završetka radova jednostavno su se povukli, odgađaju završni dogovor, o financijskoj naknadi više ne žele razgovarati. Ja ne posjedujem račune ni od jednog aparata tako da mi za njih ne vrijedi ni garancija. Nakon dva mjeseca počele su se javljati pukotine na zidovima. Odmah na početku smo tražili da dovedu statičara ali su odbili. U prvobitnom šoku i strahu od same spoznaje kako smo čudom preživjeli, dosta nam je važnih stvari promaknulo, a sad oni više ne žele razgovarati. Molim Vas da mi savjetujete što da radim. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ne otvaram novu temu, pitati ću ovdje: u veljači ove godine osiguravateljska kuća mi je za nematerijalnu odštetu (ozljeda u prometnoj, nisam bila kriva) ponudila određeni iznos koji ne po njihovom nesporni + dodatno 1500kn kao u svrhu vansudske nagodbe. Nesporni dio je uplaćen odmah, a ja se nisam složila sa tih dodatnih 1500kn već sam tražila veći iznos. Od onda ni odgovora ni ičega (nje uplaćeo ih 1500kn, da netko ne pomisli da je), usprkos brojnim požurnicama. Što dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija