Jump to content

Pobijanje dužnikovih pravnih radnji


Kovin

Preporučene objave

Ne znam da li sam u pravom pravu, pa me uputite gdje da pišem ako griješim. Imam dva pitanja :)

 

Slučaj:

Otac mi je bio, prema viđenju sutkinje, u izvanbračnoj zajednici i prvostupanjskom presudom, ta žena, ima potraživanja od mog oca od cca 500 000 kn. Pošto je to, naravno u najmanju ruku nepošteno, uslijedila je žalba, a moj otac je htio zaštititi imovinu darivanjem meni i sestri :) . Ubrzo je uslijedila Tužba radi pobijanja dužnikovih pravnih radnji i utvrđivanja ništetnosti. Tužbu smo dobili svi troje, otac, sestra i ja.

 

Pitanje 1.)

Da li moramo na tužbu odgovoriti svo troje, kako ne bi došlo do presude zbog ogluhe?

 

Pitanje 2.)

Imamo dva savjeta od dva odvjetnika. Prvi je da tu tužbu odbacimo u cijelosti zbog nepravomoćnosti ili tako nešto ove prvostupanjske presude, a drugi je da navedemo kako smo to darivanje odnosno daroprimanje obavili radi očevih godina i zdravstvenog stanja i ako se spor nakon žalbi ipak presudi u njenu korist da smo voljni namiriti njena potraživanja. Kažu da prvi vodi u troškove parničenja, a ionako sve ovisi o žalbi na prvu presudu. Molim vas savjet, kako da se postavimo?

 

Hvala

Vjerujem da se svaki nesebični trud vraća pa vjerujem i vama :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pridružujem se G-manovom komentaru, svi troje za svaki slučaj (pa makar i jednim podneskom) dajte odgovor na tužbu kako ne bi došlo do ogluhe u odnosu na jedno ili dvoje od Vas.

 

Slažem se isto tako, da s obzirom da je presuda pod žalbom, da tužiteljica još nema utvrđenu tražbinu čije je namirenje onemogućeno darivanjem (dakle, da njezina tražbina nije utvrđena pa da još nije dospjela), što je sasvim dobar razlog za isticanje u odgovoru na tužbi, a možete istaknuti i ovaj dodatni razlog zdravstvenog stanja, iako nemojte priznati da ste u slučaju presude u njezinu korist voljni namiriti njezina potraživanja, nema razloga da priznate nešto što ne želite da se dogodi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija