Jump to content

Webshop cijena


audio

Preporučene objave

Bok,

Nažalost niti nakon tjedan dana lutanja po internetu i razgovora sa poznanicima nisam došao do konkretnog odgovora pa zadnju šansu prije kontaktiranja odvjetnika tražim ovdje. Dakle, prije 10tak dana sam tražeći nešto na internetu klinknuo na link od jednog našeg webshopa. Jedan od artikala koji me zanimao je imao "smiješnu" (recimo da je prava cijena 100 kn a na webshopu je bila 0,01kn). Neznam da li je bitno ali artikal je oglašen kao zadnji na lageru (screenshotan je artikl). Artikal je kupljen po 0,01kn! Email sa potvrdom primitka narudžbe je stigao ubrzo nakon toga te se od tada obrađuje i sprema za isporuku (predviđeni datum je 05.09.2017). Jasno mi je naravno da je oglašena cijena pogrešna (ljudski faktor ili greška iz baze) ali mene sad zanima ako je webshop primio moju narudžbu, krenuo u obradu i odredio dan za dostavu da li ima zakonsku mogućnost osporavanja te kupnje kada shvate pogrešku?

 

C/P sa njihove stranice

Osnovne karakteristike artikala ili usluga, cijene artikala ili usluga, uključujući sa svim porezima i ostalim davanjima i detaljne odredbe plaćanja predajom narudžbe su fiksne te se više neće mijenjati. 
Kupoprodajni ugovor između WEBSHOP i kupca u web trgovini sklopljen je u trenutku kada WEBSHOP kupcu pošalje prvi email o statusu njegove narudžbe (s naslovom: Potvrda prijema narudžbe). Od toga su trenutka sve cijene i drugi uvjeti fiksni te vrijede za WEBSHOP i za kupca. Kupac je osoba s podacima navedenima prilikom predaje narudžbe. Naknadno mijenjanje podataka o kupcu nije moguće.

Kupoprodajni ugovor (tj. prva email o statusu narudžbe) pohranjen je u elektroničkom obliku na poslužitelju WEBSHOPa

Zamolio bih nekakav savjet kako se postaviti? Na koji zakon se pozvati ako WEBSHOP krene osporavati svoju grešku 7 dana nakon kupnje. Kao dokaze imam screenshot artikla prije kupnje (sa napomenom da je zadnji komad i "smiješnom" cijenom), te screenshot mog profila sa WEBSHOPA sa vidljivim procesom od kupnje, procesiranja narudzbe, potvrdi količine, pripreme narudzbe te očekivanog datuma dostave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija