Jump to content

Trajno odjavljena


Renarena

Preporučene objave

Pozdrav,

Živim u Njemačkoj ljetos sam došla u Hr da se objavim privremeno...djelatnica šaltera u Petrinjskoj greškom me odjavila trajno, eh da nebi ona svoju grešku ispravljala morala sam vaditi putovnicu da bi se vratila u Njemacku...zanima me što da napravim imam dugova u Hrvatskoj i bojim se da nebi bilo kakvih problema u svezi toga.

Što ako dodje neki poziv dali će mi staviti zabranu na granicu, pošto planiram doći za Sisvete i bojim se zbog dojave da nebi imala kakvu tjeralicu...kako mogu saznati.

Hvala

uređeno: od Renarena
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekršajni sud je jedno, a ovrhe drugo. Niti zbog prekršajnog se nejde u pritvor, a kamoli zbog ovršnog...

Tvoj problem je druge vrste - ako sud u nekom eventualnom ovršnom postupku neće moći utvrditi tvoju adresu, oglasit će sve na oglasnoj ploči, pa će postati pravomoćno bez da možeš reagirati (prigovarati).

Ako ćeš biti tu, možeš otići u Petrinjsku podnijeti zahtjev za ponovnom prijavom na adresi i odmah za privremenim odlaskom u inozemstvo. To može biti riješeno isti dan, pogotovo ako digneš paniku da su te njihovom greškom odjavili (pošalju dopis u lokalnu policijsku postaju da te hitno provjere na adresi, oni to obave, ovi te odmah prijave i odmah stave napomenu za privremeni odlazak).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemaš brige. Prekršajni ne uhićuje, nego ako te nema na adresama koje imaju, raspišu objavu koja se sastoji u tome da policajci, kada te zateknu, utvrđuju na kojoj si adresi i koji ti je kontakt broj telefona/mobitela, pa o tome izvješćuju sud, tako da nema uhićenja niti pritvora. U biti je to samo malo jača kontrola. I tu se radi o tjeralici, ali nablažeg oblika, a i ne primjenjuje se uvijek (i oni oglašavaju na ploči). Opisana opcija ti je najgora koja ti se može dogoditi, nemaš brige.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U principu, ako ste bili jasni na šalteru i izjavili da želite prijaviti privremeni odlazak izvan RH a ne se trajno odjaviti, onda je to službenica mogla riješiti odmah storniranjem pogrešno unietog podatka (odjave), te vam izdati potvrdu o privremenom odlasku.

Ukoliko je već izvršila i fizičko poništenje OI bušenjem onda ste mogli podnijeti zahtjev za OI sa adresom u Njemačkoj, a toplo službenicu zamoliti da taj čin ide na njen trošak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija