Jump to content

Odsteta


krempita

Preporučene objave

U pitanju je skolovanje djeteta s teskocama .Sve skupa traje od 2006 kad nije postupljeno po zalbi na Prvostupanjsko rjesenje Drzavne uprave za odgoj i obrazovanje .Postupak je okoncan 2015 godine kada je presudom Upravnog suda u djetetovu korist nalozeno Ministarstvu da se postupi po presudi i izda rjesenje.

Ministarstvo izdaje rjesenje po dokumentaciji iz 2006 te sve ponovno ide na Upravni sud koji ponovno u kolovozu 2017 donosi presudu u djetetovu korist i nalaze da se obavi vjestacenje te izda rjesenje o nastavku obrazovanja .

 

Sve te godine je dijete , danas punoljetna osoba , bila uskracena za skolovanje .

 

Drzavni ured za obrazovanje dva mjeseca nakon druge presude jos nije donio rjesenje niti pozvao dijete na vjestacenje 

 

Moje pitanje je ima li moje dijete pravo na odstetu i kome trebam predati tuzbu za obestecenje te koga tocno trebamo tuziti - Ministarstvo, Drzavnu upravu ili pojedince u sustavu ? 

 

Hvala na odgovoru .

uređeno: od krempita
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, to je nova pravna bitka koju ćete morati započeti - morate tužiti institucije Republike Hrvatske, one koje su odugovlačile s donošenjem rješenja; međutim, tu će biti problem dokučiti pravičnu visinu odštete. Je li Vas u postupku pred upravnim tijelima i Upravnim sudom zastupao odvjetnik? Ako jest, on je prva adresa kojoj biste se morali obratiti, s obzirom da je upućen u sve okolnosti predmeta, da Vam kaže ima li smisla podnositi tužbu za naknadu štete protiv države.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija